FILMEZZUNK.HU
A fotó baloldalán Elliot (Ellen) Page, jobboldalán pedig Leyna Bloom.

Transznemű színészek kerültek a Time és a Sports Illustrated címlapjára, ami történelmi jelentőségű

2450

Transznemű színészek kerültek a Time és a Sports Illustrated címlapjára, ami történelmi jelentőségű

A világ egyik legrangosabb sportmagazinja, a Sports Illustrated például az itthon kevésbé ismert Leyna Bloom, színésznőt, modellt tette címlapra. A magazin fürdőruhás kiadványának a júliusi lapszámában szerepel majd.

Transznemű színészek kerültek a Time és a Sports Illustrated címlapjára, ami történelmi jelentőségű

A fotó baloldalán Elliot (Ellen) Page, jobboldalán pedig Leyna Bloom

“Az ötlet, hogy a Sports Illustrated engem választott ki arra, hogy részese legyek egy ekkora pillanatnak, azt mutatja, megérdemlem az elismerést, valamint azt, hogy ne becsüljék alá a női mivoltomat, bármennyire is egyedi legyen az esetem. Szerencsésnek érzem magam, hogy a változás és az elfogadás eszméjét képviselhetem. A Sports Illustrated ünnepli a nőiességemet.”

– mondta a modell Instagram posztjában. A magazin nyilatkozatában kiemelte, hogy több, mint boldog, hogy a színésznőt megjelenítheti és életútja elmesélésében teret adhat neki. A magazin úgy fogalmazott, a modell minden embert képvisel, hiszen mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy szeresse és elfogadja önmagát. Leyna Bloom volt egyébként az első színes bőrű transznemű nő, aki egy olyan filmben (Port Authority) szerepelt, amely a cannes-i filmfesztiválon debütált.

Leyna Bloomon kívül egy másik színész(nő) is címlapokra került azzal, hogy megváltoztatta nevét is identitását, azaz bejelentette, hogy transznemű. Elliot Page (korábbi nevén Ellen Page, de ezt sok amerikai hírportál már nem meri hozzátenni, ugyanis a transzneműek korábbi nevét megemlíteni gyűlöletcselekmény, más nevén “deadnaming” – a szerk.) pedig a Time címlapján hirdette, hogy végre el tudja fogadni identitását férfiként. Ő lett az első transznemű férfi, akinek a Time külön címlapot szentelt.  A Time-nak adott interjúban Page elmondta, már kisiskolás korában fiúnak érezte magát, valamint beszélt arról is, hogy a felsőtestén műtétet hajtottak végre, vagyis leoperálták a melleit.

“Teljesen megváltoztatta az életemet”

– mondta el a beavatkozásról. A címlapfotót egyébként a maga is transznemű fényképész, Wynne Neilly készítette.

Ellen Page nemváltó műtéten esett át és most már rá sem lehet ismerni

(Via Hit Rádió)


Article Tags: · · · ·