FILMEZZUNK.HU

8 Ben Affleck film, amit mindenképpen látnod kell

17843

Ben Affleck legjobb filmjei

Ben Affleck kétszeres Oscar-,  valamint Golden Globe-díjas színész, író, rendező és producer. 1972. augusztus 15-én született a Kaliforniában lévő Berkeley-ben. Ezúttal összeszedtük az általunk 10 legjobban szeretett alkotását, amihez színészként, esetleg rendezőként járult hozzá.

8. A felejtés bére (Paycheck, 2003)

Jennings (Ben Affleck) egy kiváló szakember, egy igazi zseni. A feladata, hogy más cégek termékeit szétszedve megfejtse a legújabb technológiákat. Az elmúlt három évben egy cég szolgálatában állt, amely a bevetések után mindig törölte Jennings emlékeit. A három éves szerződésük épp most jár le, a férfi pedig várja a nyolc számjegyű összeget, amivel tartoznak neki, e helyett azonban csak néhány furcsa tárgyat talál a postaládájában, ráadásul valakik el akarják tenni láb alól. Mivel nem emlékszik semmire az elmúlt időszakból, nem is érti, hogy miről van szó. A postaládában talált tárgyak jelenthetik a kulcsot a múlthoz, de az idő szorít, hiszen vadásznak rá.

A felejtés bére (2003)

A felejtés bére 2003-ban bemutatott amerikai sci-fi film, melyet John Woo rendezett. A forgatókönyv alapjául Philip K. Dick Fizetség című novellája szolgált, a film azonban több ponton eltér az eredeti műtől. A főbb szerepekben Ben-en kívül Uma Thurman és Aaron Eckhart látható.

7. Túlélni a Karácsonyt (Surviving Christmas, 2004)

Amikor Drew Latham (Ben Affleck) úgy dönt, hogy bérel magának egy családot az ünnepekre, akkor elszabadul a pokol, kitör a viszály és a feje tetejére áll minden. Drew belefárad abba, hogy mindig egyedül tölti a karácsonyt és egy olyan ajánlatot tesz a Valco-családnak (James Gandolfini, Christina Applegate és Catherine O’Hara), amit talán jobb lett volna, ha visszautasítanak. Így viszont a bosszantó vendégük és az idegesítő kívánságai rémálommá teszik a békés ünnepet. Eközben mi, nézők, jókat derülhetünk a nagy családi felforduláson.

Túlélni a Karácsonyt (Surviving Christmas, 2004)

Igaz, hogy messze még a karácsony, de ha akartok egy kis téli feelinget a házatokba, akkor mindenképpen érdemes megnézni ezt a vígjátékot. Nekünk kifejezetten tetszett ez a Mike Mitchell rendezte, neves főszereplőkkel készült karácsonyi vígjáték.

6. Tolvajok városa (The Town, 2010)

Doug MacRay egy megátalkodott bűnöző, egyben egy csapat könyörtelen bankrabló főnöke. A banda tagjai végtelenül büszkék arra, hogy bármit képesek elemelni, amit csak akarnak. Mivel Doug nem igazán kötődik senkihez, így nincs is vesztenivalója, ám ez igencsak megváltozik legutóbbi akciójuk alkalmával, amikor is túszul ejtenek egy bankigazgatót…

A Tolvajok városa főleg pozitív tetszésnyilvánításokat kapott. A Rotten Tomatoes filmkritikusai 94%-ra értékelték 202 vélemény alapján Roger Ebert filmkritikus 3 csillagot adott a lehetséges 4-ből, dicsérve Jeremy Renner alakítását és Ben Affleck rendezését. A film eredeti verziója 4 órás volt, majd Ben Affleck 3 nap alatt rövidítette 2 óra 50 percre. A stúdiónak tetszett a végeredmény, de további 40 perc rövidítést kértek. Ben arra is kényesen ügyelt, hogy a szereplők autentikus bostoni akcentussal beszéljenek.

5. Pearl Harbor – Égi háború (Pearl Harbor, 2001)

A második világháború fordulópontja 1941.december 7., amikor a japánok csapást mértek az Egyesült Államok Pearl Harborban állomásozó flottájára. Rengetegen meghaltak, a károk mértéke felbecsülhetetlen volt. Időbe telt, amíg az amerikaiak túltették magukat a csapáson, és képesek voltak visszatámadni. A film ezeket az eseményeketet dolgozza fel, miközben bemutatja három fiatal életét. Rafe és Danny már kiskoruk óta barátok jóban-rosszban. Közös álmuk, hogy pilóták legyenek. Ugyanabba a lányba szeretnek bele, ám nem ez a legnagyobb probléma életükben. A fiatal katonák épp Pearl Harborban állomásoznak, amikor a japánok megtámadják a kikötőt.

Pearl Harbor - Égi háború (Pearl Harbor, 2001)

A Pearl Harbor – Égi háború Michael Bay 2001-ben bemutatott háborús filmje. A forgatókönyvet Randall Wallace írta. A film főszereplői Ben Affleck és Josh Hartnett. Ben egy hetet töltött az Amerikai Egyesült Államok kommandós kiképzőtáborában és újraolvasta a második világháborús történelemkönyveket. Számtalan órát szánt rá, hogy alaposan kikérdezze a hadászati repülőpilóták oktatóit és a Pearl Harbor-i veteránokat.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·