8 Ben Affleck film, amit mindenképpen látnod kell

11036

4. Armageddon (1998)

Óriási aszteroida robog a Föld felé. Egyetlen menekülésnek az kínálkozik, ha még odakint az űrben lyukakat fúrnak bele, s apró darabokra robbantják. Ehhez pedig szakértő fúrócsapatra van szükség. Egy szalonképesnek csöppet sem nevez- hető olajbányász csapat indul el a nagy kalandra. Miközben bolygónk minden la- kosa lélegzetvisszafojtva figyeli az eseményeket, hőseinknek még arra is marad idejük, hogy magánéleti problémáikat rendezzék, és jókat viccelődjenek.

Armageddon 1998

Ben Affleck, megkérdőjelezve a film alapgondolatát, megkérdezte a rendezőt, hogy a NASA miért képez ki olajfúrókat asztronautákká, amikor sokkal egyszerűbb lenne az asztronautákat megtanulni kezelni a fúrógépet. A rendező nem akart válaszolni a kérdésre. A NASA ezt a filmet szokta bemutatni menedzsment tréning programja során. Az új menedzserek feladata, hogy minél több hibát találjanak. A hibák száma meghaladja a 168-at.

3. Holtodiglan (Gone Girl, 2014)

Nick és Amy az ötödik házassági évfordulójára készül. Boldogok, gazdagok, elégedettek ám az ünnep estéjén az ifjú feleségnek nyoma vész, és gyorsan kiderül, hogy a látszat csalt: a pár tele volt félelmetes, sötét titkokkal. Mindenki Nickre gyanakszik, és ő a hazugságaival meg ügyetlen elterelő hadműveleteivel egyre inkább magára tereli a figyelmet. Hiába bizonygatja makacsul, hogy nem tehet semmiről, már csupán az ikerhúga, Margo bízik benne.

A Holtodiglan pozitív értékeléseket kapott a kritikusoktól, külön kiemelve Rosamund Pike teljesítményét, akit Golden Globe-, SAG-, BAFTA- és Oscar-díjra is jelöltek alakításáért. A Metacritic oldalán a film értékelése 79% a 100-ból, ami 49 véleményen alapul. Ben Afflecknek nagy álma vált valóra, amikor kiderült, hogy David Fincherrel dolgozhat. A film 61 millió dollárból valósult meg és több mint 368 millió dollár bevételt eredményezett, így David Fincher eddigi legnagyobb bevételű alkotása lett.

2. Good Will Hunting (1997)

Will Hunting még csak húsz éves, de már kilóg a kemény dél-bostoni munkásnegyed környezetéből. Barátaihoz hasonlóan gürcöl, amikor éppen nem a helyi bárban lóg vagy nem keveredik összetűzésbe a törvénnyel. Sosem járt egyetemre, legfeljebb gondnokként felmosni a padlót. Mégis homályos történelmi utalásokat idéz fel fényképszerű emlékezetéből, és szinte azonnal old meg Nobel-díjas professzorokat is zavarba ejtő matekpéldákat. Az egyetlen dolog, amire ez a bámulatosan okos és lehetetlenül dühös fiatalember nem képes, hogy újabb kocsmai verekedése után kidumálja magát a várható börtönbüntetés alól. Egyetlen reménye Sean McGuire, az egyetemi professzorból lett pszichológus, aki csodálja a fiú érzelmi küszködéseit és megérti, milyen az, amikor az ember élete állandó küzdelem.

Good Will Hunting (1997)

A Good Will Hunting 1997-ben bemutatott amerikai filmdráma Gus Van Sant rendezésében, Matt Damon, Ben Affleck és Robin Williams főszereplésével. A film Oscar-díjas forgatókönyvét Ben Affleck és Matt Damon írta. Robin Williams a filmben nyújtott alakításával elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat. Ben Affleck és Matt Damon direkt beletettek egy meleg szexjelenetet a film forgatókönyvébe, kíváncsiak voltak ugyanis, ki fogja végigolvasni azt. Harvey Weinstein kiszúrta, hogy van egy nem oda illő jelenet, így ő kapta meg a szerepet.

1. Az Argo-akció (Argo, 2012)

Az iráni forradalom idején a lázadók túszul ejtik az USA teheráni nagykövetségén dolgozó diplomatákat. Hat amerikainak viszont sikerül elrejtőznie a lázongók elől. Búvóhelyük a kanadai nagykövetség. Tudják jól, hogy hamar rájuk találnak, de a mentőakció terve már készül. Tony Mendez veszélyes tervvel áll elő, amellyel megmenthetik a hat bujkáló diplomatát.

Három Oscar-díjat (közte Legjobb film) nyert alkotás, melyben nem csak főszereplő volt Ben Affleck, hanem ő maga is rendezte az produkciót. A film hatalmas kasszasiker lett, bevételei, megötszörözve a forgatás költségeit, elérték a 232 millió dollárt. Ezen kívül kritikailag is óriási siker, hiszen a Rotten Tomatoes-on 96%-ban pozitív kritikákat kapott.

Filmsztárok, akik világhírű sportolók voltak

Neked van kedvenc Ben Affleck filmed? Ha igen, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Címlapkép forrása; Történetek és érdekességek forrása itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download