FILMEZZUNK.HU
Chadwick Boseman jó eséllyel megkaphatja az Oscar-díjat

Chadwick Boseman jó eséllyel megkaphatja az Oscar-díjat

1252

Chadwick Boseman jó eséllyel megkaphatja az Oscar-díjat

Chadwick Boseman mindannyiunk Fekete Párduca fájdalmasan korán hagyott itt minket, de az örökségére így sem lehet panasz. Chadwick Boseman neve örökre összeforrt a Marvel Fekete Párducával, s vitathatatlan, hogy tökéletes választás volt a szerepre. Ezen alakítás mellett azonban számos remek filmet láthattunk tőle, mint a A 42-es (2013), Get on Up – A James Brown sztori (2014), Marshall – Állj ki az igazságért! (2017), 21 híd (2019), vagy Az 5 bajtárs (2020). De 2020. augusztus 28. -a szörnyű és tragikus nap volt, amikor ez a remek ember és színész itt hagyta ezt a világot.

Előzetest kapott Chadwick Boseman utolsó filmje, amit halála előtt készített

A 93. Oscar-gálán a 43 évesen elhunyt Chadwick Bosemant szakmabeli társai a legjobb férfi főszereplő díjával ismerték el. Az amerikai filmszínészcéh (SAG) történetében először fordult elő, hogy a filmes kategória mind a négy díját etnikai  kisebbségek képviselői kapták.  A hollywoodi színészcéh a játékfilmes és televíziós színészi alakításokat díjazza évente. Két Netflixes produkció, A chicagói hetek tárgyalása és a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című filmek nyerték el a legtöbb díjat vasárnap az Amerikai Filmszínészek Céhétől.  Utóbbiban szerepelt Chadwick Boseman, aki Levee karakterét játszotta el elképesztő tehetséggel.

A vietnami háború elleni tiltakozások idején, 1968-ban játszódó A chicagói hetek tárgyalása című film kapta a színészcéh mozis fődíját. Chadwick Boseman a filmes díjszezon újabb díját nyerte el posztumusz a Ma Rainey: A blues nagyasszony című filmben nyújtott  alakításáért, amivel a legnagyobb esélyessé vált az április 25-én odaítélendő Oscar-díjra a legjobb színész kategóriában.

A legjobb színész kategóriákban a következők esélyesek: Riz Ahmed – Sound of Metal; Chadwick Boseman – Ma Rainey: A blues nagyasszonya; Sir Anthony Hopkins – The Father; Gary Oldman – Mank; Steven Yeun – Minari.

Drukkolunk, hogy ha életében sajnos nem is, de halála után megkapja azt az őszinte elismerést egy csodálatos filmben játszott alakításáért , amit egy Oscar-díjjal jutalmaznának meg.

Szerző: MéziMcFly

15 híres színész, aki filmforgatás közben vesztette életét


Article Tags: ·