FILMEZZUNK.HU

Robert De Niro 15 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

42532

5. Szemtől szemben (Heat, 1995)

Kétszeres gyilkosság végződő fegyveres rablás tetteseit keresi Vincent Hanna (Al Pacino), a Los Angeles-i zsaru. Nyomára is akad Neil McCauley (Robert De Niro) bandájának, mely éppen egy újabb, még nagyobb zsákmányt ígérő bűntény tervén dolgozik. A baj csak az, hogy a két szembeálló férfi mestere a szakmájának. Profi rendőr küzd a profi rabló ellen. Bár tudják, hogy párharcukat csak egyikük élheti túl, mégis valamiféle barátság alakul ki köztük. De az összecsapás így is elkerülhetetlen..

szemtől szemben 1995

A film nagy része megtörtént eseményeken alapszik. Ez az első produkció, amelyben Robert De Niro és Al Pacino közös jelenetben játszanak együtt. Bár mindketten szerepeltek az 1974-ben bemutatott A keresztapa 2.-ben, de közös jelenetük nem volt.

4. Nagymenők (GoodFellas, 1990)

Henry (Ray Liotta) gyerekként csodálta a fényűző és irigyelt életet élő Jimmyt (Robert De Niro), aki természetesen nem tisztességes módon szerezte a pénzt. A kamasz fiút hamar beszippantja a gengszterek és maffiózók világa, és elkezdi kitaposni magának az ösvényt. Ebben jó társra lel a szintén kölyök Tommy DeVitoban (Joe Pesci), akivel karöltve gyorsan és alaposan tanulnak bele a szakmába, hogy ők is kaphassak egy darabot a csillogásból.

Nagymenők (GoodFellas, 1990)

Hat Oscarra és öt Golden Globe-díjra jelölt alkotás, amikből egy Oscar jelölést tudott díjra váltani (Legjobb férfi epizódszereplő – Joe Pesci). Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeállított egy listát, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 92. helyen àll ezen a listàban.

3. Csak egy kis pánik (Analyze This, 1999)

Ben (Billy Crystal), a pszichoanalitikus a neurotikus maffiózót (Robert De Niro) kezeli, miután egy koccanásos baleset következtében sorsuk keresztezi egymást. A tét nem csekély: a páciensnek még a családfők közelgő találkozója előtt meg kell gyógyulnia, különben nem őt választják meg keresztapának. A rutinügyekbe belefásult doki végre emberére akadt. Bennek nem csupán szakmai tapasztalataira van szüksége e rendhagyó feladathoz.

A filmet eredetileg Billy Crystal és Robert De Niro rendezte volna, de végül átadták a rendezői széket Harold Ramisnek. Az alkotást jelölték az év filmjének a Golden Globe gálán, ezen kívül Robert De Niro is megkapta a maga jelölését, mint legjobb színész vígjátékban.

2. Dühöngő bika (Raging Bull, 1980)

Jake La Motta (Robert De Niro) egy nagyon nehéz természetű ember, halálosan féltékeny, hirtelen haragú, és a keze is könnyen eljár, ráadásul tudja is, hogy hova üssön, mert profi ökölvívó. A ringben is veszélyes, kegyetlen harcmodorával hamar kivívja magának a “Dühöngő Bika” becenevet. A sikeres küzdelmeket azonban egyre nagyobb kudarcok, vereségek és csalódások követik, amelyek morális és anyagi züllésbe taszítják az egykor híres sportolót.

Dühöngő bika (Raging Bull, 1980)

De Niro a Dühöngő bikában nyújtott teljesítményéért Oscar-díjat kapott, mint az év legjobb színésze. Robert De Niro 20 kilót hízott a film forgatása közben, hogy hűen visszaadja az általa alakított karakter változásait. Amikor az igazi Jake LaMotta megnézte a filmet, akkor döbbent rá saját bevallása szerint, hogy milyen szörnyű személyiség is volt. Furdalta a bűntudat, ezért megkérdezte feleségét, Vicki LaMottát, hogy “Tényleg ilyen voltam, amilyen a filmen?”. Vicki erre azt válaszolta: “Sokkal rosszabb.”

1. Keresztapa 2. (The Godfather: Part II, 1974)

A Corleone család irányítása Michael Corleone kezébe kerül, édesapja, Vito Corleone halála után. Michael újszerűen közelíti meg a maffia tevékenységét, igyekszik legalízálni bizonyos működési területeket, a szerencsejátékipar helyett inkább a banki szektor és a tőzsde világa felé igyekszik elkalauzolnia a családot felhasználva erre összeköttetéseit. A film során fény derül arra is, mi alapozta meg egykor a Corleone család hírnevét.

Keresztapa 2. (The Godfather: Part II, 1974)

Bár De Niro nem főszereplő volt a Keresztapa második részében, ám mégis olyan zseniálisan hozza a rá bízott karaktert, hogy filmes pályautása első Oscar-díját is kiérdemelte. Emellett a film másik öt Oscart is kapott, közte a Legjobb film díját is. Érdekesség, hogy Robert De Niro Szicíliában élt egy ideig, hogy fel tudjon készülni a szerepre.

10 magával ragadó film, mely biztosan meg fogja érinteni a szívedet

(Címlapkép forrása; Történetek és érdekességek forrása itt és itt)

//milos//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·