FILMEZZUNK.HU
A mélyből a csúcsra - 23 érdekesség a Marvel királyáról, Robert Downey Jr.-ról

A mélyből a csúcsra – 23 érdekesség a Marvel királyáról, Robert Downey Jr.-ról

3725

9. Nehezen kapott munkát, drogproblémái miatt nem akartak vele dolgozni, adósságokat halmozott fel. Barátai segítségével kapott sokszor munkát. A Gothika című horrorban úgy lehetett benne, hogy a gázsija 40 százalékát csak akkor kaphatta meg, miután sikerült befejezni vele a filmet, hogy biztosítva legyen a produkció. Végül belátta, hogy ez így nem mehet tovább, és hogy megmentse karrierjét, elvonóra ment, melynek segítségével 2002-ben végleg legyőzte függőségét, melyben jóbarátja, Sean Penn is segített.

10. 2003 függetlenségi napján egy Burger King közelében eldöntötte, hogy végzett a drogokkal, és az összes szert az óceánba dobálta, majd vett egy hamburgert. Nem sokkal később megismert egy Susan Levin nevű kezdő producert, akivel egy évvel később, 2005-ben össze is házasodtak. Levin ahhoz kötötte a lagzit, hogy a színész nem nyúl drogokhoz.Házasságuk a mai napig tart és eddig két gyermekük született. Robnak előző házasságából pedig még egy gyermeke van.

Susan Levin

11. Soha nem fejezte be a középiskolát, a diplomáját a börtönben töltött ideje alatt szerezte meg.

12. Véletlen egybeesés, hogy néhány évvel azelőtt vásárolta meg Charlie Chaplin korábbi otthonát, mielőtt a Chapline filmben főszerepet kapott volna.

13. Imádja a napszemüvegeket.

14. Gyermekként óriási rajongója volt az Iron Man képregényeknek.

15. A Marvel első filmje a Vasember volt. Jon Favreau makacsul tolta Downey-t, hogy övé legyen a Vasember főszerepe, ám a stúdió ezt teljes őrültségnek gondolta, és nem alaptalanul, hála múltjának és azóta elapadó státuszának. Végül tesztfelvételek készültek a potenciális jelöltekkel, Downey pedig kiütött mindenkit.

Jon Favreau

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · ·