FILMEZZUNK.HU
A nomádok földje

Hazánkban is vetíteni fogják az idei Oscar-nyertes filmet, A nomádok földjét

775

Hazánkban is vetíteni fogják az idei Oscar-nyertes filmet, A nomádok földjét

A nomádok földje hamarosan megérkezik a hazai mozikba. A film igazán egyedülálló díjazás szempontjából, ugyanis a 93. Oscar-gálán 3 jelölést és 3 díjat is bezsebelhetett,  a “Legjobb film”, a “Legjobb rendező” és a “Legjobb színésznő” kategóriákban.

A történetben az egyetlen cég által ellátott nevadai kisváros gazdasági összeomlását követően Fern (Frances McDormand) mindent bepakol furgonjába és elindul, hogy modern nomádként a hagyományos társadalmon kívüli életet folytasson. Chloé Zhao rendező harmadik játékfilmje, A nomádok földje valódi nomádokat (Linda May, Swankie és Bob Wells) vonultat fel Fern társaiként, amint Amerika nyugati felének végtelen vidékeit rója.

A film számos más kitüntetés mellett díjat nyert a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon és a Velencei Filmfesztiválon is. Érdekesség, hogy a független filmet még 2018. őszén forgatta Chloe Zhao, aki a rendezői Oscart is megkapta érte, de csak tavaly ősszel kapott először fesztiválpremiert, míg az amerikai mozikban februártól lehetett megnézni. Hazánkban az alkotás május 20-án kerül bemutatásra.

Szerző: MéziMcFly

Anthony Hopkins lett a legidősebb díjazott – kiosztották az Oscar-díjakat


Article Tags: · · ·