FILMEZZUNK.HU
Laverne Cox

Botrány! Az Oscar-díjas filmben férfi színész szinkronizálta a női transzvesztita szerepét

1891

Botrány! Az Oscar-díjas filmben férfi színész szinkronizálta a női transzvesztita szerepét

Az Ígéretes fiatal nő az idei Oscar-mezőny ígéretes darabja volt, mert több kategóriában is jelölték, köztük a legjobb filmnek, bár csak egy jelölést váltott díjra: a legjobb eredeti forgatókönyvért járó aranyszobrot kapta meg. A koronavírus-járvány ennek a globális bemutatását is megakasztotta, így több országban, köztük Magyarországon és Olaszországban is csak májusban kerül nagyvásznakra, széles moziforgalmazásba. Az olasz változatban viszont az egyik transzvesztita színésznő hangját egy férfi szinkronszínész szolgáltatta, ami nagy felháborodást váltott ki, a filmet forgalmazó Universalnak még magyarázkodnia is kellett.

Ígéretes fiatal nő

A címszerepet Carey Mulligan játssza, míg a film szerint az ő menedzsere és barátja Gail, akit Laverne Cox alakít. A The Hollywood Reporter jelentése szerint nemrég, május 6-án a Universal Pictures olaszországi képviselete osztott meg egy reklámszpotot, és ebben bizony Cox karaktere férfihangon szólalt meg. Mint kiderült, Robert Pedicini szinkronizálta őt. Nos, Pedicininek nem éppen nőies, hanem férfiasan reszelős hangja van, erről ebben a videóban megbizonyosodhattok. Az már csak hab a tortán a felháborodott nézők szerint, hogy az olasz színész fehér, Laverne Cox pedig afro-amerikai.

A THR állítása szerint ezen az olaszok nagyon felháborodtak, és a közösségi oldalakon sorra követelték, hogy a Universal helyi képviselete változtasson ezen, és kérjen bocsánatot. Egyébként nemcsak az olasz, hanem a spanyol és a német verziókkal is ilyen probléma adódott, úgyhogy ezeket a változatokat is újra fogják szinkronizálni.

“Nemsemlegességet az iskolákba!” – Julia Roberts is beszállt az LMBTQ kampányba

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · · ·