FILMEZZUNK.HU
Morgan Freeman legjobb filmjei

Morgan Freeman 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

48732

6. Batman-trilógia (Batman-trilogy, 2005-2012)

Bruce Wayne (Christian Bale) szüleit a gyermek szeme láttára ölik meg. A fiatal, árva milliomos önszántából elhagyja Gothemet, hogy megismerje a bűnözők világát. Közben folyamatosan edzi magát. Vándorlása során a Távol-Keleten megismerkedik Henri Ducarddal, aki kiképzi őt, de nem osztja mestere radikális nézeteit és visszatér Gotham Citybe. A városban dúl a korrupció, de szövetségere lel a fiatal ügyésznő, Rachel (Katie Holmes) és Gordon nyomozó (Gary Oldman) személyében. Bruce Wayne felveszi a harcot az igazságtalansággal, miközben minden rendelkezésére álló eszközt bevet. Az éjszaka sötétjében feltűnik egy rejtélyes maszkos idegen, aki denevérnek öltözve leszámol a bűnözőkkel.

Batman

Tudtad, hogy…?

Míg a korábbi részekben a rosszfiúkat Oscar-nyertes színészek alakították, itt fordulat állt be, és a jó oldalon állókat játszatták el Oscar-nyertesekkel. A forgatás során Chicagóban egy ember véletlenül ütközött a Batmobillal. A söfőr állítólag részeg volt és elmondása szerint azért hajtott neki a Batmobilnak, mert amikor meglátta, azt hitte, hogy egy földönkívüli invázós űrhajó és pánikba esett.

5. Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

A csalódott bokszedző, Frankie Dunn utolsó reménye is elvész, amikor nehézsúlyú tanítványa a címmeccs előtt egy jobban fizető menedzserhez szegődik. Frankie lepusztult edzőtermébe csak balekok járnak, barátja csupán a teremben élő veterán bokszoló, akinek utolsó meccsén kiverték a fél szemét, lányával pedig hiába próbál kapcsolatba kerülni évtizedek óta, levelei olvasatlanul érkeznek vissza. A mogorva edzőt ráadásul egy fiatal lány, Maggie is folyton azzal zaklatja, hogy legyen a trénere. Frankie eleinte hallani sem akar róla, hogy a lányt, “egy nőt!” edzzen, de ahogy az lenni szokott, végül is vállalja ezt a szégyent, és persze meg sem állnak a világbajnoki címmérkőzésig.

Millió dolláros bébi 2004 - a hét filmje

Tudtad, hogy…?

Morgan Freeman és Clint Eastwood, 22 évvel a Nincs bocsánat után újra letett az asztalra egy olyan alkotást, amely négy Oscar szobrocskát és két Golden Globe-díjat is nyerni tudott. Amellett, hogy ezt a produkciót választották meg 2004 legjobb filmjének, szülinaposunk eddigi színészi karrierje során kiérdemelte első Oscar-díját, mint a legjobb férfi epizódszereplő.

4. Nincs bocsánat (Unforgiven, 1992)

Összevagdalta az egyik lány arcát a nyilvánosházban két részeg cowboy. A seriff enyhe büntetéssel futni hagyja őket. Az önérzetes lányok azonban nem hagyják annyiban a dolgot: felbérelnek egy fejvadászt, hogy intézze el a két fickót. A Kölyök felkeresi az egykor rettegett pisztolyhőst, és a segítségét kéri. William Munny a házassága óta tisztességes ember lett, de a felesége halála után magára maradt két gyerekével a szegényes disznófarmon. Ezért újra előveszi fegyverét…

Nincs bocsánat (Unforgiven, 1992)

Tudtad, hogy…?

A tegnapi szülinapos, Clint Eastwood és a ma ünneplő Morgan Freeman összeállt egy film erejéig és letett az asztalra egy mára már klasszikussá váló, négy Oscart és két Golden Globe-ot nyert alkotást.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·