FILMEZZUNK.HU
Morgan Freeman legjobb filmjei

Morgan Freeman 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

48731

3. Miss Daisy sofőrje (Driving Miss Daisy, 1989)

Amikor az idős hölgy ismét összetörte autóját, fia felfogadta vállalata régi alkalmazottját, a néger sofőrt, Hoke Colburnt, hogy anyját fuvarozza. Miss Daisy nagyon nehezen tűri meg a környezetében a férfit, de a kezdeti nehézségek után összebarátkoznak.

Miss Daisy sofőrje (Driving Miss Daisy, 1989)

Tudtad, hogy…?

1990-ben, mind az Oscar gálán, mind a Golden Globe díjátadón ezt az alkotást látták az ítészek az év legjobb filmjének. Összesen négy Oscar díjat és három Golden Globe kupát kapott a Miss Daisy sofőrje.

2. Hetedik (Se7en, 1995)

A történet helyszíne egy nagyváros vigasztalanul szürke betonrengetege, ahol egy elmebeteg sorozatgyilkos után nyomoz a rendőrség. A férfi a Bibliában megírt hét halálos bűn lajstromát követve szedi áldozatait. A nyugdíjba készülő, higgadt és bölcs William Sommerset nyomozó és a türelmetlen, lobbanékony természetű újonc, David Mills próbálják megakadályozni az őrültet újabb bűntettek elkövetésében.

Hetedik (Se7en, 1995)

Tudtad, hogy…?

Morgan Freeman fia Alfonso is szerepel a filmben, egy ujjlenyomat szakértőt alakít. Denzel Washington visszautasította a szerepet, amit végül Brad Pitt kapott meg, mert túl sötétnek és gonosznak találta a történetet. Döntését saját bevallása szerint a film bemutatása után megbánta.

1. A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

Az 1940-es évek végén Andy Dufresne bankárt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik kettős gyilkosságért. A férfi ugyan ártatlan, ám az ítélet értelmében be kell vonulnia a Shawshank bötrön rabjai közé. Ezzel gyökeresen megváltozik Andy élete, lassan válik az elítéltek körében megbecsültté, a fegyőrök adótanácsadóvá és a börtön vezéregyéniségévé.

A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

Tudtad, hogy…?

Morgan Freeman színészi pályafutásának egyik csúcsa! Hihetetlen de ez a produkció, amely szinte minden filmes portál vezető helyén szerepel, nem kapott egyetlen egy Oscar-díjat sem. Freeman azért eljutott a jelölésig…

Kihagytuk a kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg, hogy neked mely alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet! Megteheted hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

Filmek, amelyeknek tényleges üzenetét valójában nem értettük meg

(Történetek forrása; Érdekességek forrása)

//spencer//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·