FILMEZZUNK.HU
Simon Baker 10 kihagyhatatlan filmje

Simon Baker 10 kihagyhatatlan filmje

11305

Simon Baker legjobb filmjei

Simon Baker ausztrál színész. Simon édesanyja Elizabeth Labberton angoltanár volt. Édesapja, Barry Baker művészként dolgozott. Simon alig volt 2 éves, amikor szülei elváltak. Simon a Ballina középiskola befejezése után 1986-ban diplomázott. Nem sokkal késöbb, az 1980-as években kezdte el  pályáját a médiában. Először egy zenei videóklippel indult el karrierje, majd 1991-től kezdett el szerepelni sorozatokban. Az első filmje a LA Confidential volt, ami után sorra kapott filmes és sorozatbéli felkéréseket a mai napig. Most nézzük meg Simon 10 legjobb alakítását kronológiai sorrendben.

1) Szívtipró gimi (1994–1999)

A világszerte nagy sikert aratott ausztrál filmsorozat kifejezetten fiataloknak, tizenéves kamaszoknak készült. Ezt sugallja témaválasztása – egy ausztrál középiskola diákjainak és tanárainak mindennapjai a 90-es évekre mindenütt jellemző problémákkal, örömökkel, fáradhatatlan tempóval. Ezt sugallja a főszerepeket alakító fiatal és tehetséges színészek közreműködése.

Simon Baker legjobb filmjei

2) Szigorúan bizalmas (1997)

A két nyomozó, a karrierista Ed Exley (Guy Pearce) és az ökléért tartott Bud White (Russell Crowe) ki nem állhatják egymást. Egy nap azonban kénytelenek összefogni, ha életben akarnak maradni. Az angyalok városában valaki megpróbálja átvenni az alvilág irányítását. Exley egy ügy kapcsán rájön, hogy néhány rendőr is benne van a leszámolásban. A felfüggesztett Jack Vincennes (Kevin Spacey) segít a furcsa párnak, kockáztatva ezzel a saját életét.

Simon Baker legjobb filmjei

3. Az őrangyal (2001–2004)

A nagy tiszteletnek örvendő pittsburghi ügyvéd könnyelmű fia kábítószeres ügybe keveredik. Nick Falint közösségi munkára ítélik, így ismerkedik meg a szociális munkás Laure Solttal, aki hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozik. Nick vonakodva ugyan, de beleegyezik, hogy egy gyerekeket segítő szolgálat tagja lesz és felvállalja, hogy részidős ügyvédként képviseli őket a bíróságon. Egyik ügyet kapja a másik után. Szembesülve a nehéz körülmények között élő, sanyarú sorsú gyerekek hányattatásával, megszólal Nick lelkiismerete és a fiatal férfi teljes szívvel veti magát a munkába.

Simon Baker legjobb filmjei

4) Holtak földje (2005)

A Föld elzombisodott. Élőholtak bolyonganak a kihalt, sivár tájakon, miközben az élők az erőddé alakított városban húzzák meg magukat. A milliárdos Kaufman új társadalmat épített, amelyben a gazdagok a felhőkarcolók biztonságos luxustornyaiban laknak, miközben az alant húzódó utcákban keservesen küszködnek az emberek. Riley és csapata abból él, hogy beszerzőkörútra jár a zombik uralta vidékre, és az árut eladja a gazdagoknak. Miközben a város előtt gyűlik a holtak serege, amely egyre okosabb és ügyesebb, Riley alvezére, Cholo önállósítja magát. A zombik mellett egymással is leszámolnak.

Simon Baker legjobb filmjei

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·