FILMEZZUNK.HU
Ti kiszúrtátok a rejtett utalásokat a Stranger Things 4. évadával kapcsolatban?

Ti kiszúrtátok a rejtett utalásokat a Stranger Things 4. évadával kapcsolatban?

2606

Ti kiszúrtátok a rejtett utalásokat a Stranger Things 4. évadával kapcsolatban?

Pár nappal ezelőtti cikkünkben láthattátok a Stranger Things 4. évadának újabb kedvcsináló előzetesét, amiben több titkos üzenetet is észrevehettek azok, akik igazán szemfülesek voltak. Ti megtaláltátok a rejtett utalásokat?

2016-ban debütált Netflixen a Stranger Things című misztikus, lebilincselő sorozat, ami kicsiket és nagyokat egyaránt a tévé képernyője elé szegez és ami eddig három évadot tudhat maga mögött. Jelenleg pedig nézők milliói várják a negyedik szériát, ami a járvány miatt sajnos éveket késik. Addig is nézzük meg mit is láthatunk a videón és milyen üzeneteket rejt?

A Stranger Things 4. évadának rövid, hangulatos kedvcsinálójában betekintést nyerhetünk abba az intézménybe, ahol a Matthew Modine által alakított Papa kísérleteket folytatott a gyerekeken. A videóban bepillantást nyerhetünk Eleven nyomasztó életébe a Hawkins Nemzeti Laboratóriumban, még mielőtt megszökött onnan. Közben pedig lépten-nyomon számokba ütközünk, amik természetesen egyből beindították a közönség fantáziáját, hiszen mindenki arra kíváncsi, hogy mikor érkezik az új szezon, ezért máris rengeteg teória született a számok alapján.

A Stranger Things 4. évada minden eddiginél rémisztőbb lesz

1) A Netflix még annyi nyomot hagyott nekünk a leírásban, hogy „002/004”, ami sokak szerint azoknak a gyerekeknek a kódját jelenti, akiken szintén kísérleteztek, és szuperképességekre tettek szert. De akad olyan is, aki szerint ez arra utal, hogy csak jövőre, február 4-én láthatjuk a negyedik évadot.

2) Az előzetesben látható óra mutatói a tizenkettes, illetve hármas számokon vannak, ami egyesek szerint december 3-i premierdátumot jelent.

3) A másik valószínűbb teória szerint: az óra elüti a hármat. Ez azért szimbolikus jelentőségű, mert a gyerekek Amerikában általában ebben az időpontban mennek haza a suliból – gyakorlatilag ekkor szabadulnak. Bár közben elég sok minden történik, hallani, ahogy (vélhetően) Eleven hangosan zihál, mielőtt Papa azt mondja a többi gyereknek: „Ma valami nagyon különlegeset terveztem számotokra.” Vajon mire gondol? Nagyon valószínű, hogy ez volt az a pillanat, amikor El úgy döntött, nem akar tovább Papa „különleges terveiben” részt venni. Ha pedig tényleg így van, végre láthatjuk, hogyan sikerült kitörnie a hawkinsi laboratórium falai közül a többi különleges gyerekkel együtt.

4) Az egyik játékban pedig a 4-es, illetve a 7-es szám jön ki végeredményül, ami arra célozhat, hogy a 4. évad idén júliusban érkezhet.

5) De mi van azokkal a számokkal amikbe nem került piros korong? 3, 5, 6: Azt tudjuk, hogy Six, azaz új nevén Kali már korábban megszökött a laborból, és az is biztos, hogy az ő számánál nincs piros korong a játékszobában. Sőt, a folyosón haladva sem mutatják meg a szobája számát. Ez akkor azt jelentené, hogy a hármas és ötös számú gyerekek, akiknek szintén nincs korongjuk és szobaszámuk, ők is megszöktek? Vagy valami rosszabb történt velük?

6) A sakk-matt jelentése: Az első évadban El egy sakktáblát megfordítva mutatja meg a srácoknak az Upside Downt és utal nekik a Demogorgonra, így a sakkozó gyerekek metaforája azért elég sok mindent elmond. Például, ha A vezércselt már ledaráltad, akkor simán lehet, hogy a fekete bábuk vannak fölényben, viszont egy fehér páva (ami ebben az esetben a fehér királynőt jelképezi) éppen olyan pozícióban van, hogy esélyes a nyerésre.

7) A piros kockák jelentése: Az egyik gyerek piros építőkockákkal játszik, ami leginkább egy toronyra emlékeztet. Hopper seriff pedig pont egy olyan orosz munkástáborban van, ahol egy ilyen toronyban őrködnek felette fegyverrel. Vajon ez csak a véletlen műve lenne?

8) A jósgömb válasza: A srác a jósgömbbel a kezében is gyanús, hiszen a felirat szerint a gömb azt mutatja neki, hogy a „jelek igenre utalnak”.  Egy régi fan-teória szerint a Mind Flayer nem más, mint Eleven egyik labortársa, ezért tud vele kommunikálni. Vagyis simán lehet, hogy a fiú elvesztette az uralmát az ereje felett, és nemcsak az Upside Down világát teremtette meg, hanem ő maga vált a Mind Flayerré. Elég meredeken hangzik…  Viszont az is lehet, hogy a gömb jóslatát megfogadva ő indított el valamit ezen a napon, három órakor, és ő hozta rá Hawkins városára a bajt.

9) Az ajtó: Annak is lehet jelentősége, hogy labor folyosóján lévő ajtó egyik oldala fekete-fehér, a másik viszont csak simán fehér:  ez ugyanis szintén az Upside Down két oldalát idézi. És valószínűleg az sem véletlen, hogy Papát kizárólag csak az ajtó egyik oldalán láthatjuk.

Bőven van itt titkos üzenet, csak az a kérdés, hogy mit jelentenek a jelek és reméljük, hogy mihamarabb megtudjuk a válaszokat.

Szerző: MéziMcFly

Új keresztény musical jelenik meg a Netflixen


Article Tags: ·