FILMEZZUNK.HU
Meryl Streep legjobb filmjei

Meryl Streep 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

64090

6. A vaslédi (The Iron Lady, 2011)

Margaret Thatcher (Meryl Streep) a brit történelemben egyedülálló módon női miniszterelnök volt. A 20. század egyik legismertebb és legbefolyásosabb asszonya a semmiből érkezett és szétzúzott minden nemi és osztálybeli előítéletet egy olyan világban, ahol az érkezéséig kizárólag férfiak uralkodtak.

A vaslédi 2011

Tudtad, hogy…?

Mery Streep a 2012 Oscar és Golden Globe gálán is elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat, nem sok esélyt hagyva a többi szintén nagyon tehetséges jelöltnek. Szülinaposunk hónapokon át nézett felkészülésként Margaret Thatcherről készült felvételek, hogy eltanulja a gesztusait, ezen kívül rengeteg emberrel beszélt, akik ismerték őt személyesen.

5. Sophie választása (Sophie’s Choice, 1982)

Nem sokkal a II. világháború után ismerkedik meg a délvidéki amerikai író, Stingo Brooklyban két lengyel bevándorolttal, Sophieval és Nathannal. Sophie túlélte az auschwitzi borzalmakat, de két gyermekét elvesztette. Kedvese, Nathan lelki beteg. Sophie sem képes elmondani a teljes igazságot családjáról és Auschwitzról: szülei valójában nem antifasiszta ellenállók voltak, hanem inkább a nácik szálláscsinálói, ő pedig Rudolf Höss táborparancsnok titkárnőjeként követett el minden szégyellnivalót, hogy gyermekeit megmenthesse, de ez még így sem sikerült. A bűntudat akadályozza abban, hogy megbirkózzék a múlt emlékeivel. Stingo mindent megtesz, hogy megértse Sophie-t és Nathant, de öngyilkosságukat nem tudja megakadályozni.

Sophie választása (Sophie's Choice, 1982)

Tudtad, hogy…?

Kevin Kline mellett olyan jól játszott, hogy egy újabb Oscar és Golden Globe-díjjal jutalmazták az Istentől kapott tehetségét.

4. Mamma Mia! (2008)

A történet szerint egy fiatal menyasszony szeretné esküvőjére meghívni apját is, ám nem tudja, hogy ki ő. Így hát anyja naplójában kutatva talál három férfi nevet, akiket el is hív a nagy napra. A középkorú urak érkezésével elkezdődik a nyomozás, melyikük az igazi szülő közülük.

Mamma Mia! (2008)

Tudtad, hogy…?

Pierce Brosnan-nek nem árulta el a menedzsere, hogy milyen filmre szerződött. Mindössze annyit mondott, hogy Meryl Streep is játszik benne, és Görögországban lesz a forgatás. Brosnan saját bevallása szerint bármit elvállalt volna, csak hogy egy filmben játszhasson a színésznővel.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·