FILMEZZUNK.HU
Tom Hardy 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagyni

Tom Hardy 10 legjobb filmje, amit kár lenne kihagyni

35794

Tom Hardy legjobb filmjei

Tom Hardy 1977. szeptember 15-én született a délkelet-angliai Hammersmith-ben. Édesanyja Rebecca Amy Kehoe ír katolikus családból származó művész, míg édesapja Edward “Chips” Hardy író. Színészi karrierét az HBO és BBC közös gyártású minisorozatában, Az elit alakulatban kezdte meg. Első mozis szerepe Ridley Scott A Sólyom végveszélyben című háborús filmjében volt 2001-ben. Húszas évei elején alkohol- és kokainfüggőségével küzdött, majd bejelentkezett egy rehabilitációs intézetbe és 2003 óta tiszta. Mára az egyik legmenőbb és legfelkapottabb színésznek számít Hollywoodban. Ez alakalomból egy kalap alá szedtük azt a 10 alkotást, amelyek nekünk a legjobban elnyerték a tetszésünket.

10. Kémes hármas (This Means War, 2012)

Két gyerekkori barát, Tuck (Tom Hardy) és Foster (Chris Pine) véletlenül ugyanabba a nőbe, Laurenbe (Reese Witherspoon) szeret bele. Az érzelmek alaposan próbára teszik a barátságukat és a környezetüket is, mivel mindkét férfi a világ egyik legnagyobb és legtitkosabb szervezetének legjobban képzett ügynökeinek egyike. A vetélkedő felek minden eszközt bevetnek, hogy elnyerjék a nő kezét, még olyat is, amit nem feltétlenül lenne szabad.

Kémes hármas (This Means War, 2012)

9. Legenda (Legend, 2015)

A Legenda című krimi története a 60-as évek Londonjába repíti vissza nézőit. A hírhedt Kray testvérek közül Reggie volt a ‘normálisabb’, aki az éjszakákat hírességekkel múlatta át, míg testvére, Ron az elmegyógyintézetben dekkolt. Miután Reggie elintézte, hogy kiengedjék Ront a diliházból, verhetetlen párossá duzzasztják hírnevüket és leszámolnak ellenfeleikkel, elsőként a Richardsonokkal, s egyeduralomra törnek a londoni alvilágban.

A Legenda minden idők legjobb nyitását produkáló korhatáros filmje lett az Egyesült Királyságban. Ezzel a Trainspottingot utasította maga mögé. Tom Hardy rajongók örülhetnek, hiszen egyszerre két személyt is ő alakít.

8. Eredet (Inception, 2010)

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzón be, és olyan titkokat szerezzen meg, amiket senki más nem tud. Ám a magányos és lelkiismeret-furdalással élő férfi végre olyan megbízást kap, amely segítségével helyrehozhatja eddigi hibáit, és talán saját életét is. A munka viszont épp az ellenkezője annak, amit eddig csinált – egy gondolatot kell elültetnie valakinek a  fejében. Ez lenne a tökéletes bűntény, azonban Cobb és társai sem vettek számításba minden tényezőt, ami sokba kerülhet nekik.

2010-ben a 4. legtöbb bevételt hozó film volt, 160 millió dollárból készült el, és 825 milliónál is többet hozott a konyhára. Tom Hardy csak mellékszereplőként van jelen a produkcióban, ezért nem tartottuk jogosnak, hogy még előrébb végezzen toplistánkon az Eredet.

7. Locke – Nincs visszaút (Locke, 2013)

Ivan Locke (Tom Hardy) igyekszik túlélni élete legnehezebb napját, amely végén már csak azt várja, hogy hazatérhessen a családjához. Sorsa egyik pillanatról a másikra válik tragikussá, az ezt kiváltó személyekkel pedig csak telefonon tud kapcsolatot tartani.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·