FILMEZZUNK.HU
Meryl Streep legjobb filmjei

Meryl Streep 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

64092

3. A szarvasvadász (The Deer Hunter, 1978)

Nick (Christopher Walken), Mike (Robert De Niro) és Steven (John Savage) a Vietnám háborúba indul. Bevonulásuk előtt Steven még megnősül, és az esküvő lezárásaként még egyszer elmennek vadászni a hegyekbe. Michael, Nick és Steven fogságba esnek, és különféle kínzásoknak vetik alá őket a vietkongok. Kimenekítik őket a fogságból, de csak Mike tud mentálisan felépülni, a többiek a szörnyűségek foglyai maradnak.

A szarvasvadász

Tudtad, hogy…?

Ez a produkció indította el szülinapos színésznőnket hosszú-hosszú, máig tartó, hihetetlen sikeres filmes útján. Pályafutása második alkotása volt, de máris Oscar-díjra jelölték. Bár ő nem nyerte meg, de maga A szarvasvadász című film öt szobrocskát is nyert, köztük a legjobb filmnek járót.

2. Az Ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada, 2006)

Andy Sachs, a frissen diplomázott főiskolás lány elkerül a New York-i divatvilág legnagyobb hatalmú úrnője, Miranda Priestly mellé. A fiatal lány egyáltalán nem illik bele a külsőségek uralta világba. A Runaway magazin álomállása nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, főnöke pedig egyre elviselhetetlenebbé teszi számára a mindennapokat.

20 elképesztő érdekesség Az ördög Pradát visel című filmről

Tudtad, hogy…?

A kibírhatatlan főnöknőt alakító Meryl Streep a forgatás első napján odament Anne Hathaway színészkollégájához, és a következőt mondta: “Nagyon örülök, hogy te kaptad a szerepet, nagyon jó lesz együtt dolgozni.” Majd hozzátette: “Ez az utolsó kedves dolog, amit a forgatás végéig hallani fogsz tőlem.

1. A szív hídjai (The Bridges Of Madison County, 1995)

Robert Kincaid (Clint Eastwood) a National Geographic fotósa. Megbízatása az iowai Madison Countryba szólítja, ahol hidakról kell fotókat készítenie. Az eldugott vidéken eltéved, s egy magányos tanyán kér eligazítást. Francesca Johnson (Meryl Streep), az olasz származású családanya otthon van. Férje és gyermekei pár napra elutaztak. Szabadnak érzi magát, s meglepő élmény számára az idegen férfi megjelenése. Két nap az élet. Egy férfi és egy nő, aki már lemondott az ujjongó érzelmekről, egymásra talál.

A szív hídjai (The Bridges Of Madison County, 1995)

Tudtad, hogy…?

Meryl Streep állítólag megközelítőleg 9 kg plusz súlyt szedett fel, hogy eljátszhassa a középkorú háziasszonyt. Díjazták is a két legrangosabb díj nominálásával.

14 meglepő titok a 14 legismertebb Disney figuráról

Várjuk hozzászólásban vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy nektek melyik a kedvenc Mery Streep főszereplésével készült produkciótok, amelynek helye lenne a legjobbak listáján!

(Történetek forrása ITT és ITT)

//bluegirl//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·