FILMEZZUNK.HU
Loki kitálalt: biszexuális a Marvel univerzum egyik legnépszerűbb karaktere

Loki kitálalt: biszexuális a Marvel univerzum egyik legnépszerűbb karaktere

1330

Loki kitálalt: biszexuális a Marvel univerzum egyik legnépszerűbb karaktere

A Bosszúállók: Végjátékban már feltűnt egy nyíltan meleg karakter a film társrendezője, Joe Russo alakításában, ám a Marvel Moziverzum központi karakterei között eddig úgy tűnt, nincs az LMBTQ-közösséghez tartozó hős vagy antihős. Igaz, a Thor: Ragnarökben feltűnő Valkűrről is lehetett tudni, hogy biszexuális, erről azonban az MCU-ban soha nem volt szó, és ő nem is annyira központi karakter, mint mondjuk Thor mostohatestévre, Loki. Figyelem! A következőkben SPOILEREKET tartalmaz a Loki S01E03-ra vonatkozóan!

Elképesztő kalandot és izgalmat ígér a Loki sorozat legújabb előzetese!

A csínytevések mesteréről szóló Disney+-os sorozat harmadik részének egy jelenete viszont most leleplezte azt, hogy valójában Loki is biszexuális, tehát már elég régóta, a 2011-es első Thor-film óta szerepel a moziverzumban LMBTQ-karakter. Ez persze talán nem is akkora meglepetés az északi mitológia ismerőinek, valamint annak tükrében, hogy már az egyik előzetesből is kiderült Odin örökbefogadott fiáról az, hogy genderfluid.

A coming out egy olyan jelenetben látható, amikor Loki és Lady Loki/Sylvie egy asztalnál ülve beszélgetnek, és a csínytevések mestere próbál minél több információt szerezni az idősíkot felforgató nőről. Loki megkérdezi Sylvie-től, hogy vár-e valahol rá egy szerencsés lovag, mire a nő annak a feltevésének ad hangot, hogy Loki biztosan “ismert már” sok hercegnő-várományost. Vagy esetleg herceget.

Loki erre mosolyogva annyit feleli, hogy mindkettőhöz (tehát hercegnőkhöz és hercegekhez is) volt már szerencséje, és azt gyanítja, a nő is így van vele. Ezzel az apró megjegyzéssel erősítette meg tehát az MCU, hogy Loki biszexuális, bár valószínűleg ennek nem lesz nagyobb szerepe a sorozat további részében, hiszen a csínytevések mestere eléggé elfoglalt ahhoz, hogy romantikázásra is maradjon ideje.

Rengeteg néző elpártolt a Nickelodeon-tól az LMBTQ-párti mesék miatt

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·