FILMEZZUNK.HU
Jake Gyllenhaal érdekességek

30 érdekes és izgalmas tény Jake Gyllenhaalról

4527

Jake Gyllenhaal érdekességek

Jacob “Jake” Benjamin Gyllenhaal 1980. december 19-én született Los Angelesben. Édesanyja a forgatókönyvíró, Naomi Foner, édesapja pedig Stephen Gyllenhaal, amerikai rendező. Egy testvére van, Maggie Gyllenhaal, aki szintén a filmes szakmában dolgozik, mint színésznő. Keresztanyukája a híres amerikai színésznő, Jamie Lee Curtis. Keresztapja az amerikai színész, Paul Newman volt. Jake-ben német, svájci és svéd vér csörgedezik. Édesapja egy nemes svéd családból származik, és a keresztény vallást gyakorolja, édesanyja pedig a zsidó vallásban jártas. Jake mind a két vallást magáénak mondhatja, mert nem csak megkeresztelték, de Bar-micvó-t is tartottak neki mikor 13 éves lett. Bármennyire is szeretett volna korán elkezdeni színészkedni, szülei nem engedték neki, be kellett fejeznie az egyetemet. 1998. júniusában diplomázott a Harvard-Westlake iskolában, Kaliforniában, ezek után semmi nem akadályozta a színészetben, a diploma után egy évvel máris főszerepet kapott. Színészi pályája azóta folyamatosan ível felfele. Most pedig nézzünk meg 30 érdekes és izgalmas tényt, amit eddig nem tudtál Jake-ről.

Jake Gyllenhaal lesz a következő Pókember-film főgonosza

1. A Bőrnyakúak rendezője, Sam Mendes így nyilatkozott Jake-ről egyszer: “Két ellentétes karakter ütközik ebben a fiúban. Egy testben lakik ugyanis a lelki gazdagság és az erőt sugárzó férfiasság vibráló kombinációja, és ez a különös disszonancia végtelenül izgalmassá teszi.”

2. Jake Gyllenhaal-nak van egy nővére, Maggie Gyllenhaal, aki szintén színésznő és mindketten nagyon jó kapcsolatban vannak egymással.

A 7 leghíresebb színész testvérpáros, akiket nem árt ha ismersz

3. Jake és Maggie több filmben is szerepeltek már együtt, többek között a 2001-es amerikai pszicho-thrillerben a Donnie Darkoban.

4. Jake 2014. januárja óta saját bevallása szerint egyedülálló.

5. Nemcsak a filmekben állja meg a helyét, eddig 4 színdarabban szerepelt az évek során.

Jake Gyllenhaal érdekességek

6. Habár több kocsival is rendelkezik (Audi Q7, BMW X5) mégis mióta New York-ba költözött főként metróval közlekedik.

7. Jake kutyaimádó, és allergiás a macskákra. Ettől függetlenül őket is szereti és rövid ideig még a karjában is tartja őket, de leginkább csak tisztes távolságban van velük egy helyiségben.

Jake Gyllenhaal, City Slickers (1991)

8. Kedvenc filmje a Kincsvadászok.

9. Sokkal fontosabb neki a közönség véleménye, mint a díjak, amikből az évek során többet is bezsebelt.

10. 2012-ben New York-ba költözött, hogy közelebb lehessen édesanyjához és nővéréhez.

Jake Gyllenhaal érdekességek

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · ·