FILMEZZUNK.HU
A "Clifford kutya" mese visszatérő LMBTQ-karaktereket kapott

A “Clifford kutya” mese LMBTQ-karaktereket kapott

3260

A “Clifford kutya” mese LMBTQ-karaktereket kapott

Visszatérő LMBTQ karakterekkel gazdagodott a népszerű, “Clifford, a nagy piros kutya” című gyerekeknek készült rajzfilmsorozat. Az alkotás egy Emily Elizabeth nevű kislánynak és óriási kutyájának, Cliffordnak a kalandjait követi. A PBS tévétársaság még a tavalyi évben gondolta újra a népszerű gyerekmesét és új animációkkal, szinkronnal mutatta be az Amazon Prime streaming platformján. A sorozat újraindításával bemutatásra került egy leszbikus szülő páros is.

A "Clifford kutya" mese visszatérő LMBTQ -karaktereket kapott

Az egyik részben Emily Elizabeth egyik barátnőjének, Samanthának készít egy kültéri vacsora partit. Samantha két anyukájával érkezik a buliba és közösen vacsoráznak. A két karakter Dr. és Ms. Mulberry névre hallgat és Samantha mindkettőt “Anyának” szólítja. A szereplők azóta folyamatos résztvevői a sorozatnak.

A keresztény jogvédő szervezetek arra figyelmeztetnek, hogy ez már a sokadik gyerekfilm, amelyben LMBTQ karaktereket vonultatnak fel. Tavaly az Arthur nevű mese egyik meghatározó szereplője lett meleg, a közelmúltban pedig a “Szezám utca” című népszerű műsorban, Billy Porter nyíltan meleg színész és LMBTQ aktivista szerepelt. Monica Cole, az “Egymillió Anya” nevű jogvédelmi szervezet igazgatója úgy fogalmazott az ügyben, hogy a tv társaságok ilyenkor “visszaélnek a szülői bizalommal!”

A Marvel következő gigaprodukciójában láthatjuk az első LMBTQ szuperhős-csókot

(Forrás: hitradio.hu)


Article Tags: · ·