FILMEZZUNK.HU
Michael B. Jordan főszereplésével jöhet az első fekete Superman

Michael B. Jordan főszereplésével jöhet az első fekete Superman

1685

Michael B. Jordan főszereplésével jöhet az első fekete Superman

Úgy tűnik, igazak a pletykák, Michael B. Jordanből tényleg Superman lesz, bár nem abban a formában, ahogy sokan gondolták. A Collider értesülései alapján, a színész-rendező Outlier Society nevű produkciós cége áll a „Fekete Superman” mögött, ami limitált sorozatként ölt majd formát az HBO Max-on.

Danny Boyle Michael B. Jordant rendezi a Methuselah, azaz Matuzsálem című filmben

A Jordan nevével fémjlezett produkció tehát nem összekeverendő Ta-Nehisi Coates Warner Bros. számára készülő, szintén színesbőrű hőst exponáló Superman-filmjével. Már csak azért sem, mert Jordan sorozata nem a klasszikus Supermant, azaz Clark Kent karakterét gondolja újra. Főszereplője ugyanis Val-Zod, egy színesbőrű kriptoni, aki először 2014-ben tűnt fel a DC Föld 2-es multiverzumában. Míg a Fekete Párduc írójaként elhíresült Coates egy eredettörténetet akar elmesélni, Jordan filmjének főszereplője egy, a képregényben is színesbőrűként ábrázolt karakter. Noha eredetileg nem volt világos, hogy a Val-Zod projekt film vagy sorozat lesz-e, mostmár ez utóbbi tűnik valószínűnek. A produkció jelenleg még korai fázisban, a forgatókönyvírás szakaszánál tart, a hírek szerint a főszerepet a jelenleg rendezői debütjén (Creed III.) dolgozó Jordan fogja játszani.

„Fontos, hogy az emberek olyan szerepekben lássák magukat, amelyekben egyébként nem látnák. A következő generáció, aki nem gondolta, hogy ezt el lehet érni, most meg ezen gondolkodik, erről álmodozik. “

– mondta Jordan még áprilisban a Hollywood Reporter-nek, a Bűntudat nélkül című film kampánya során. Az Outliner Society által gyártott filmek között szerepel a Bűntudat nélkül, a Just Mercy, az HBO Fahrenheit 451 című filmje, valamint Denzel Washington közelgő A Journal for Jordan című drámája, amiben Michael B. Jordan egy katonát fog alakítani.

10 dolog, amit nem gondoltál volna Michael B. Jordanről

(Via Filmtekercs.hu)


Article Tags: · ·