FILMEZZUNK.HU
Matthew Broderick és Sarah Jessica Parker

Tragédia! A filmsztár hibája miatt egy balesetben két ember életét vesztette

3523

Tragédia! A filmsztár hibája miatt egy balesetben két ember életét vesztette

A komikus színész karrierjét derékba törte egy szörnyű eset. Sokaknak ismerős lehet Matthew Broderick, akit főleg amerikai vígjátékokban láthattuk a 80-as években. Ő egyben a Szex és New York sztárjának, Sarah Jessica Parkernek a férje. Hogy mégis miért tűnt el az utóbbi években a nyilvánosság elől? Ennek hosszú és szomorú története van. A színész 1987-ben akkori barátnőjével, Jennifer Gray-jel együtt autózott Írországban. Túl gyorsan hajtott, ezért átsodródott a másik sávba, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan haladó autóval. A vétlen sofőr és utasa azonnal meghalt, azonban a színészek néhány sérüléssel megúszták a karambolt. Akkor úgy tűnt, Broderick 5 évre börtönbe megy, de végül nem így lett.

Matthew Broderick hibája miatt egy balesetben két ember életét vesztette

Broderick bár óvatlanságból két ember halálát okozta, csak végül csak pénzbüntetést kapott, az 1987-ben történt baleset emiatt nagy sajtóvisszhangot kapott. A bíró azonban mérlegelve a körülményeket, megkegyelmezett az ifjú színésznek a tragédia fókuszába nem a gyors hajtást állította, hanem egy banális helyzetet: “a vádlott közlekedés közben egyszerűen össze volt zavarodva, melyik oldalon is kell haladnia”. Angliában és Írországban a bal kéz szabály van érvényben a közlekedési szabályok szerint.

Az autóban az ütközést követően egy 67 éves anya és 28 éves lánya vesztette életét. A színész lábtörést szenvedett, akkori barátnője, a Dirty Dancig sztárja, Jennifer Grey pedig enyhe sérülésekkel került kórházba. A színésznő az eset után szintén kivonult a nyilvánosság szeme elől, és szakított Broderickkel.

Tragédia! Filmforgatás közben meghalt a világhírű színész

(Via femcafe.hu)


Article Tags: · · ·