FILMEZZUNK.HU
Előzetest kapott Michael Keaton főszereplésével a 9/11-i terrortámadások emlékére készült film

Előzetest kapott Michael Keaton főszereplésével a 9/11-i terrortámadások emlékére készült film

1246

Előzetest kapott Michael Keaton főszereplésével a 9/11-i terrortámadások emlékére készült film

2001.09.11. A dátum, mely megrengette az egész világot. Ez a nap az al-Káida terrorszervezet összehangolt öngyilkos merényletsorozata volt az Egyesült Államok ellen. Azon a reggelen 19 al-Káida gépeltérítő szállt fel amerikai utasszállító repülőgépekre, hogy az USA fő jelképeinek számító épületekbe vezessék bele a gépeket. A New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba egy-egy repülőgép csapódott be, az épületek kigyulladtak, és két órán belül mindkettő összeomlott. Ezt követően több épület is az ikertornyokhoz hasonlóan összedőlt, vagy megrongálódott a környéken. A harmadik repülőgép a Pentagon Virginia állambeli arlingtoni épületébe repült. A negyedik eltérített gépet egyes feltételezések szerint a terroristák a Fehér Házba irányították volna, de az utasok visszafoglalták, azonban már nem tudták megmenteni a lezuhanástól. Ez a gép Washingtontól mindössze 15 percnyire, Pennsylvania államban, Shanksville mellett csapódott a földbe. A repülőgépek egyetlen utasa sem élte túl a támadásokat. A terrorakció folyamán a géprablókkal együtt összesen 2995 ember vesztette életét. Az áldozatok túlnyomó többsége civil volt.

Ennek a drámai napnak a 20. évfordulójára készült egy megemlékező film, mely a Worth címet kapta. A történet hivatalos szinopszisa szerint a World Trade Center és a Pentagon elleni 2001-es szörnyű támadások után a Kongresszus Kenneth Feinberg (Michael Keaton) ügyvédet és neves közvetítőt bízta meg a szeptember 11-i Áldozati Kártérítési Alap vezetésével. Feinbergnek a pénzügyi forrásokat kell kiosztania a tragédia áldozatainak, miközben azt a lehetetlen feladatot kell végrehajtania, hogy meghatározza egy emberi élet értékét és segítsen a felbecsülhetetlen értékű veszteségeket szenvedő családoknak. Ebben a megtörtént eseményeken alapuló filmben Michael Keaton tehát egy olyan ügyvédet személyesít meg, akinek azt a lehetetlen feladatot kell megoldania, hogy miként kompenzálja megfelelően és egyenlő mértékben az áldozatok családjait anélkül, hogy megbántana bárkit is, és csökkentené az áldozatok életét.

További főszereplők lesznek: Stanley Tucci (Az éhezők viadala, Transformers: Az utolsó lovag, Zéró páciens), Amy Ryan, Tate Donovan, Shunori Ramanathan, Talia Balsam, Laura Benanti, Marc Maron, Ato Blankson-Wood, Chris Tardio, Carolyn Mignini, és Victor Slezak. A filmet A Netflix fogja bemutatni, aminek premierdátuma a terrortámadások 20. évfordulója előtt egy héttel, azaz idén szeptember 3-án lesz.

Szerző: MéziMcFly

10 Michael Keaton film, amit mindenképpen látnod kell


Article Tags: · ·