FILMEZZUNK.HU
Reese Witherspoon

Hollywood színésznői bojkottálják Texas legújabb abortusztörvényét

769

Hollywood színésznői bojkottálják Texas legújabb abortusztörvényét

Hollywood sikeres színésznői bojkottálják Texas államát, amely Amerika legszigorúbb abortusztörvényét léptette érvénybe az elmúlt hónapban. Az állam új szabályozása a terhesség hatodik hete után megtiltja az abortuszt, tehát azután, hogy a kisbaba szívverését az orvosok rögzítették. A változtatás múlt hét szerdán lépett életbe, miután a Legfelsőbb Bíróság is helyben hagyta azt. Azonban Hollywood hírességei nem hagyták annyiban a döntést, és Twitteren kezdték el betámadni az új törvényt és kijelentették, hogy az teljes mértékben csonkítja a nők jogait.

Hollywood színésznői bojkottálják Texas legújabb abortusztörvényét

Patricia Arquette

A feminista színésznő, az Emmy-díjas és többszörös Golden Globe díj-jelölt Patricia Arquette arra szólította fel Hollywoodot, hogy bojkottálja a törvényt.

„Addig nem állunk meg, amíg a nőknek teljesen egyenlő jogokat biztosítanak Amerika minden államában. Bojkottálni fogunk. Szervezkedni fogunk ellenetek és sztrájkolni fogunk”

– írta Twitteren, majd kiemelte, hogy el fogja érni, hogy a texasi politikai vezetőség tagjait leváltsák.

„Teljesen együtt érzek Texas lakosaival, akik mától fogva néznek szembe a terhesség hatodik hete után betiltott abortusszal. Ez a tiltás Amerika-szerte a tiltások példaképe lesz, addig amíg nem teszünk ellene valamit”

– ezt már a világhírű énekesnő, Pink posztolta egy a Planned Parenthood abortuszklinika weboldalára vezető linkkel együtt. A baloldali aktivista és humorista, Amy Schumer kiemelte, hogy a legújabb abortuszt tiltó rendelet a politikusoknak, a szomszédoknak és még az idegeneknek is jogot ad arra, hogy bepereljék azokat az intézményeket, amelyek segédkeznek a terhesség megszakításban a hatodik hét után.

„Itt az ideje, hogy a reproduktív egészségünkért és jogainkért harcoljunk”

– tette hozzá.

20 híresség, akinek talán nem is tudod a valódi nevét

Reese Witherspoon

Alyssa Milano, aki szintén baloldali aktivista, azt állította, hogy a törvény rákényszeríti a nőket a terhességre. Az Oscar-díjas híresség, Reese Witherspoon szintén a Planned Parenthoodot reklámozta közösségi média felületein, majd ő is elítélte a változtatást.

„Ez a tiltás nevetséges, főleg, hogy idén rekord magas volt az abortuszt korlátozó rendeletek száma. A mai napot a cselekvés napjává nevezzük ki, mert mindannyiunknak joga van harcolni a reproduktív szabadságért”

– nyilatkozta a színésznő, aki hozzátette, hogy kiáll a texasi nők mellett, akiknek alkotmányos joguk van ahhoz, hogy ők döntsék el, mi legyen a saját testükkel. A Pantene híres arca és színésznő Eva Longoria már azt állította, hogy a változtatás erőszakot követ el a nőkkel szemben, főleg a színesbőrűekkel szemben. Twitter oldalán pedig követőit egy olyan weboldalhoz irányította, amelyen keresztül adakozni tudnak abortuszt támogató szervezetek számára.

Chuck Norris durván beleállt az abortusz elleni vitába

(Via Hit Rádió)


Article Tags: · · · · · ·