FILMEZZUNK.HU
Pierce Brosnan érdekességek

10 meglepő érdekesség, amit még nem tudtál Pierce Brosnanról

5252

Pierce Brosnan érdekességek

Pierce Brosnan első nagy sikerét az 1981-ben forgatott Újvilági rapszódiának, valamint az 1982-ben induló Remington Steele-nek köszönheti. 1994-ben felkérték James Bond megformálására a soron következő Bond filmbe, az egy évvel később bemutatott Aranyszembe. Ezt követően még háromszor bújt a 007-es ügynök bőrébe. Alábbi összeállításunkban vele ismerkedhettek meg egy picit jobban.

Pierce Brosnan-t az Istenbe vetett hite segítette át a szörnyű családi tragédiákon

1) Édesapja elhagyta a családot, mikor Pierce csecsemő volt. 4 éves korában édesanyja Londonba költözött egy nővéri állás miatt, így ettől kezdve nagyszülei, Philip és Kathleen Smith nevelték. Haláluk után nagynénjénél, majd nagybátyjánál lakott, később pedig egy Eileen Reilly nevű nő által működtetett panzióban húzta meg magát.

2) 16 évesen úgy döntött, hogy festő lesz, ezért otthagyta az iskolát, majd beiratkozott a Central Saint Martins College of Art and Design-ba. 1969-ben az Oval House-ba ment bemutató próbára, ahol épp tűznyelők mutatták be különféle trükkjeiket. Nagyon elnyerte tetszését és úgy döntött csatlakozik a társasághoz, így megtanulta a tűznyelés technikáját. Egy cirkusz ügynök fel is figyelt a tehetségére és 3 évig alkalmazta.

Pierce Brosnan (Született: 1953. május 16., Navan, County Meath, Írország)

3) Saját bevallása szerint az első két film, amelyet moziban látott a Goldfinger (1964) és az Arábiai Lawrence (1962) voltak, melyek növelték színészi ambícióit.

4) Miután úgy döntött, hogy elvállalja James Bond szerepét, nem viselhetett más filmben szmokingot; ez komoly problémát jelentett A Thomas Crown-ügy öltöztetőinek.

Halj meg máskor (Die Another Day, 2002)

5) A londoni „James Bond szabók” szerint Pierce Brosnan volt a legkönnyebb és egyben a legnehezebb 007-es ügynök, akire ruhát kellett varrniuk, hisz az Aranyszem forgatása alatt mindössze 74,4 kg-ot nyomott, a Halj meg máskor!-ban viszont már 96 kg-ot mértek.

6) Kedvenc Bond filmje az Oroszországból szeretettel és a Szigorúan bizalmas, legkevésbé pedig az Őfelsége titkosszolgálatában nyerte el tetszését.

A nemesi ház (Noble House, 1988)

7) 2004-ben a Sustainable Style Foundation megválasztotta a „Legjobban öltözött környezetvédőnek.”

8) Pierce Brosnan szeret horgászni; általában a Dél-Wales-ben található Towy folyón hódol eme hobbijának.

Jézusra bízta életét Pierce Brosnan, csak így tudta átvészelni felesége és lánya halálát

Egykori feleségével, Cassandra Harris-szel és családjával

9) 1987-ben felesége, Cassandra Harris, ausztrál színésznő súlyosan megbetegedett, nem sokkal azután petefészekrákot diagnosztizáltak nála, melybe 1991. december 28-án, 43 éves korában belehalt. Egy nappal a 11. házassági évfordulójuk után, Pierce karjaiban hajtotta örök álomra fejét.

10) 1994-ben, Mexikóban találkozott Keely Shaye Smith, amerikai újságírónővel. Majd 2001-ben a Ballintubber Apátságon (Írország) megesküdtek. Két fiúk született: Dylan Thomas (1997. január 13.) és Paris Beckett (2001. február 27.).

20 híres szerelmespár, akik bizonyítják, hogy a szerelem nem ismer határokat

Pierce Brosnan és Keely Shaye Smith

(Címlapkép forrása itt és itt)
(Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

Emlékszel rá? A világ nem elég James Bond lánya túl az ötvenen is nagyszerűen néz ki

//milos//


Article Tags: · · · · · ·