FILMEZZUNK.HU
Előzetest kapott a felkavaró és mélyreható film az internet szexuális ragadozóiról

Előzetest kapott a felkavaró és mélyreható film az internet szexuális ragadozóiról

1368

Előzetest kapott a felkavaró és mélyreható film az internet szexuális ragadozóiról

A mai világban sajnos már senki nincs biztonságban. Főleg a tinédzserek, akik szabadidejük zömét az internet előtt bújva töltik. Sajnos egyre több fiatalokkal való visszaélésről olvasni a médiában. Ezen aggodalom kapcsán sokkoló filmet készítettek az internet szexuális ragadozóiról. A csehek készítette dokumentumfilm a Csapda címet kapta (magyarul Csapda a neten címmel található meg), melynek rendezője Barbora Chalupová és Vít Klusák, akik három színésznő  közreműködésével szexuális ragadozók után vadásznak az interneten.  A dokumentumfilm hitelessége érdekében a tizennyolc évesnél idősebb lányok tizenkettőnek adják ki magukat, így készítenek hamis profilt a közösségi médiában, hogy kiderítsék, mivel kell szembesülnie ennek a korosztálynak.

Az alkotók azután határozzák el, hogy ebben a formában foglalkozni akarnak az online gyerekbántalmazás témájával, hogy a tudomásukra jut, milyen nagy arányban válnak kiskorúak szexuális zaklatás áldozatává. Erről viszont sajnos a mai napig nem beszélünk eleget, emiatt készült el az alkotás, hogy felhívják a figyelmet korunk egyik legnagyobb  láthatatlan ellenségére. A kísérlet igencsak sikeresnek bizonyult, ugyanis  a cseh rendőrséggel együttműködésben zajló kísérlet adatai szerint tíz nap alatt közel 2500 férfi akarta felvenni a három lánnyal a kapcsolatot.

A Csapda a neten ennek az akciónak a folyamatát követi végig az előkészítéstől az elkövetők szembesítéséig. A film maga a kísérlet szerves része, formátuma bennfentessé teszi a nézőt, közel hozza a folyamatokat, érzéseket, amelyeken a felvételek során, előtt és követően a három színésznő és a stáb többi tagja keresztülmegy. Mindennek hitelességét természetesen pszichológus, ügyvéd és gyermekjogi szakértő is alátámasztja, akikkel együtt az alkotók feltárják az események büntetőjogi vonatkozásait és lélektani hatását.  A lányok minden beszélgetés során hangsúlyozzák, hogy még csak 12 évesek, ennek ellenére a velük kapcsolatba lépő férfiak közül szinte mindenki valamilyen formában zaklatja őket. A kéretlen szexuális tartalmak küldésétől a videochatelés közbeni önkielégítésen át a zsarolásig bezárólag, minden előfordul. Ennek veszélyeire és kiküszöbölésére hívja fel a film a nézők figyelmét.

Szerző: MéziMcFly

Újabb előzeteseket kapott a hátborzongató Post Mortem


Article Tags: ·