FILMEZZUNK.HU
Megérkezett a Dűne végső filmelőzetese!

Megérkezett a Dűne végső filmelőzetese!

2629

Dűne (2021) – Előzetes

1984-ben már készült egy film az ikonikus könyvből, akkor David Lynch ült a direktori székbe és Kyle MacLachlan vitte a főszerepet, a végeredmény azonban nem aratott osztatlan sikert. Az új Dűne filmhez érkezett végső előzetes alapján azonban most grandiózus látványvilágra, sok akcióra, egy teljesen újragondolt koncepcióra, na és persze hatalmas homokférgekre számíthatunk.

Villeneuve elmondása szerint tinédzser kora óta filmre akarta vinni Frank Herbert Dűne című könyvét, álmát pedig a Warner Bros. és a Legendary tette valósággá. A film Timothée Chalamet számára is mérföldkő, hiszen ez az első főszerepe egy blockbusterben, és keresve sem találhatott volna jobb karaktert ehhez az ugráshoz, mint Paul Atreides.

A történet nem sok meglepetést tartogat, hiszen megegyezik a könyv cselekményével: Paul Atreides családja megszerzi a veszélyes sivatagi bolygó, az Arrakis felügyeletét, amelyen a létező legértékesebb erőforrás a fűszer néven emlegetett, homokon termő anyag, amely képes meghosszabbítani az emberi életet, és természetfeletti képességekkel felruházni a halandókat. A bolygó irányításának megszerzésével az Atreides család szembekerül a rivális Harkonnen-házzal és a bolygó nomád őslakosaival, a fremenekkel. Chalamet mellett a filmben feltűnik még Oscar Isaac, Zendaya, Rebecca Ferguson, Jason Momoa, Charlotte Rampling, Josh Brolin, Dave Bautista és Javier Bardem.

8 sztár, akiknek már meggyűlt a baja a hatóságokkal

(via Igényesférfi.hu)


Article Tags: · · · · · · · · · · ·