FILMEZZUNK.HU
"Mindenkinek szüksége van hősökre" - Biszexuálisként coming outolt a DC új Supermanje, Jon Kent

“Mindenkinek szüksége van hősökre” – Biszexuálisként coming outolt a DC új Supermanje, Jon Kent

1040

“Mindenkinek szüksége van hősökre” – Biszexuálisként coming outolt a DC új Supermanje, Jon Kent

A DC képregényes univerzumában új, a Kryptonról származó hős tűnt fel Clark Kent fia, Jon személyében, aki a Superman: Son of Kal-El című, nyáron indult sorozatban öltötte magára először a kék-piros-sárga kosztümöt. A 17 éves Kent-fiúnak nincs könnyű dolga, hiszen apja nyomdokába kell lépnie, miközben olyan, az átlagos tiniket érintő dolgok is foglalkoztatják, mint a szerelem. A sorozatnak november 9-én jelenik az ötödik része az Egyesült Államokban, de az amerikai IGN exkluzív cikkéből már tudjuk, hogy ebben Jon Kent megtalálja párját, Jay Nakamurát.

"Mindenkinek szüksége van hősökre" - Biszexuálisként coming outolt a DC új Supermanje, Jon Kent

Mint a nevéből is sejthető, Jay Nakamura egy fiú, tehát az új Supermanről ebben a füzetben kiderül, hogy nem (csak) a lányokat szereti. Jay szinte rajong Jon anyjáért, Loisért, mivel ő maga egy újságírói ambíciókat dédelgető hekker aktivista, és már az előző részekben is szoros barátság fűzte az ifjú Supermanhez, ez pedig most szerelemmé érett.

“Éveket töltöttem el ebben az iparban, szóval talán nem fogtok meglepődni, ha azt halljátok, hogy voltak olyan queer karaktereim és történetszálaim, amiket elutasítottak”

– mondta az IGN-nek Tom Taylor, a képregény írója.

“De ma már nagyon más és sokkal elfogadóbb a környezet, mint tíz, vagy akár öt évvel ezelőtt. Amikor megkérdezték, hogy írnék-e egy új Superman-képregényt a DC Univerzumban, tudtam, hogy elszalasztott lehetőség lenne Clarkot egy másik hetero, fehér megmentőre lecserélni. Mindig is azt mondtam, hogy mindenkinek szüksége van hősökre, és mindenki megérdemli, hogy magát lássa a hőseiben. Ma Superman, a világ legerősebb szuperhőse coming outol.”

A rajzoló, John Timms is megszólalt az üggyel kapcsolatban:

“Elég nagy dolog, hogy ezt Jon Kenttel csináljuk Supermanként. A szemünk láttára nőtt fel, és érdekes lesz nézni, ahogy nem csupán magát, a saját személyiségét próbálja megtalálni, hanem egy globális szuperhősként is helyt kell állnia a modern élet komplexitásával körülvéve. Másrészt viszont azt remélem, hogy az ilyen dolgok [Superman coming outja] nem lesznek nagy ügyként kezelve a jövőben.”

Az új Superman-képregényt jegyző két alkotó korábban dolgozott a DC Univerzum eddigi legprominensebb LMBT-karaktere, Harley Quinn történetein is.

Michael B. Jordan főszereplésével jöhet az első fekete Superman

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · ·