FILMEZZUNK.HU
A kritikusok szerint az Örökkévalók lett minden idők legrosszabb Marvel filmje

Elcsattant az Marvel univerzum első meleg csókja – összecsaptak az LMBTQ-ellenes és az LMTBQ-párti rajongók

1066

Elcsattant az Marvel univerzum első meleg csókja – összecsaptak az LMBTQ-ellenes és az LMTBQ-párti rajongók

A héten nálunk is a mozikba kerül az Örökkévalók, amelynek eddig megjelent kritikái szerint nem sikerült méltó módon felvezetnie a címszereplőket, mármint nem lett túl jó film, nagyobb volt sajnos a füstje, mint amekkora a lángja. Persze a mozinézők java még csak ezt követően fogja látni, az ő pontszámaik is sokat fognak nyomni latban, ám vannak, akik pusztán ideológiai alapon akarták nem kevés esetben látatlanban lehúzni Chloé Zhao művét a benne elcsattanó meleg csók és az öncélúnak tartott “diverzitás” miatt.

Az Örökkévalókban fog szerepelni a Marvel első nyíltan meleg házaspárja!

Tudvalevő, hogy Phastos, az egyik hős elejt egy csókot férfi házastársával, de más szempontból is a diverzitásra törekedtek az alkotók és a színészek, ennek Angelina Jolie, a Thenát játszó színésznő is hangot adott interjúiban. A The Direct jelentése szerint sokan pusztán ezért, ideológiai alapon, nyilvánvalóan az Örökkévalók megtekintése nélkül írtak a filmről (jobb esetben) és/vagy pontozták le azt. A portál csinált egy képet az értékelésekről (alább), és ezen látható, hogy 450 1/10, 65 2/10, 35 3/10 érkezett az Örökkévalókra, igaz, a 10/10-esek vannak vagy voltak többségben, mivel a több mint 1700 felhasználó 54,1%-a (934 szavazat) ilyen, másik oldalról elfogultan vélekedett a filmről. Vagyis hát nem a filmről vélekedtek így, a statisztikák tükrözik, hogy itt az LMBTQ-ellenes és az LMTBQ-párti rajongók csaptak össze.

“Szivacs. Köze nincs a képregényekhez. Csak annyit tud felmutatni, hogy kipipálta az összes rubrikát Hollywood politikailag korrekt listáján. Úgy tűnik, ez is volt a cél, nem pedig a történetmesélés. Ám ez aligha meglepő napjainkban. Ne pazarold erre a pénzed, egyszerűen nem éri meg!”

– írta egy felhasználó. Ezek a vélemények persze azt a benyomást keltik, hogy íróik legalább látták a filmet, úgy pontozták le 1/10-re azt, de a legtöbb 1/10-es szimpla review bombing lehet, ami miatt egyelőre le is kellett zárni IMDb-n az értékelési szekciót. Valaki egyébként annak adott hangot a The Direct cikkére reagálva, hogy reméli, ez a lepontozás nem riasztja majd el a Marvelt attól, hogy a jövőben is szerepeltessen “progresszív” szuperhősöket, avagy felvonultasson LMBTQ-motívumokat a filmjeiben.

Míg a legtöbb helyen 12-es, addig van egy ország, ahol 18-as karikát kapott a Marvel-féle Örökkévalók

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·