FILMEZZUNK.HU
Owen Wilson 10 legszórakoztatóbb filmje

Owen Wilson 10 legszórakoztatóbb filmje

35156

6. Ünneprontók ünnepe (The Wedding Crashers, 2005)

John (Owen Wilson) és Jeremy (Vince Vaughn) különös hobbit választanak maguknak, szabadidejükben esküvőkre járnak, hogy nőt fogjanak. A recept egyszerű, a pillanatnyi fellángolás nem jelent kellemetlen felelősséget, egészen addig, amíg John nem találkozik Claire-rel (Rachel McAdams), Cleary szenátor (Christopher Walken) lányával, és bele nem szeret. Ám a lány már elkötelezte magát a nagyvárosi taplónak, Zach-nek (Bradley Cooper). Nincs mit tenni, valahogy meg kell akadályozni az esküvőt.

Ünneprontók ünnepe (2005, The Wedding Crashers)

A rendező kérésére a közös jelenetek egy részét Vince Vaughn és Owen Wilson improvizálta. A mondat, miszerint az ember szívének csak 10%-át használja, Owen Wilson fejéből pattant ki.

5. Éjfélkor Párizsban (Midnight in Paris, 2011)

Gil (Owen Wilson) és Inez (Rachel McAdams) jegyesek, de párizsi útjuk során egyre világosabbá válik, hogy nem egymásnak lettek teremtve. Gil szívesen élne Párizsban, Inez azonban ezt el sem tudja képzelni. Míg az egyik érzi az esőt, a másik csak elázik. A sorsdöntő fordulatot egy párizsi éjfél hozza el, amikor Gil felfedezi, hogy ha egy bizonyos helyen beszáll egy fiákerbe, visszajut az általa nagy becsben tartott 1920-as évekbe, ahol megismerkedhet az akkori művészóriásokkal, és az igaz szerelemmel is.

Amikor végre összegyűlt a pénz a forgatásra 2006-ban, a rendező felvette a kapcsolatot az elsődleges kiszemeltjeivel, de a legtöbben már leszerződtek máshova, és nem tudták vállalni. Amikor Owen Wilson neve felmerült a főszerepre, Woody Allen újraírta miatta a forgatókönyvet, hogy jobban passzoljon a színész karakteréhez. A rottentomatoes nevű kritikaösszegző oldalon a film meglepően jól teljesített a maga 93%-val, méghozzá 192 pozitív és 15 negatívabb jellegű kritikával.

4. Gyakornokok (The Internship, 2013)

Nick (Owen Wilson) és Billy (Vince Vaughn) vérbeli eladók, bárkire bármit rá tudnak sózni. Hivatásuk felett azonban eljár az idő, a cég, ahol dolgoznak, csődbe megy, és a két kiöregedőben lévő barátnak újra kell kezdenie a semmiből. Egy nap Billy fejében megfogan a forradalmi ötlet: jelentkezniük kell gyakornoknak a Google-höz, a világ legjobb munkahelyére. Egy gond van csak: a két korábbi eladó nem éppen számítógépes zseni, és úgy látszik, a könyörtelen versenyben kevés esélyük van, hogy nyerjenek a több száz magasan képzett egyetemistával szemben.

Bár a Google nem fizetett azért, hogy a filmben feltűnjenek a termékeik, beleszólt abba, hogyan jelenítsék meg azokat. Például a készítők szerettek volna egy jelenetet, amiben az önjáró kocsi balesetet szenved, de ezt a Google nem engedélyezte.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·