FILMEZZUNK.HU
12 dolog Danny DeVito-ról, amit nem gondoltál volna

12 dolog Danny DeVito-ról, amit nem gondoltál volna

9198

Danny DeVito érdekességek

Danny DeVito 1944. november 17-én született New Jerseyben, azaz a Golden Globe-díjas színész a napokban ünnepli 77. születésnapját. A szórakoztató színészt rengetegen ismerik, de keveset tudnak róla. Alábbi cikkünkben azoknak leszünk a segítségére, akik egy picit szeretnék jobban megismerni korunk egyik meghatározó színészét.

Danny DeVito érdekességek

1. Az osztály bohóca

Alacsony termete miatt (mindössze 150 cm magas) állandóan gúnyolták még abban a katolikus iskolában is ahova járt. DeVito ezen úgy segített, hogy az osztály bohócává lépett elő. Paródiáinak célpontjai általában a nővérek és a papok voltak.

2. Danny a kozmetikus

Bár már az iskloában ráébredt színészi képességeire, mégis kozmetikusnak tanult a Wilfred Academy of Hair and Beauty Culture-ön, és nővére szépségszalonjában kapott munkát. Később felvételizett az Amerikai Drámai Művészetek Akadémiájára, és elhatározta, hogy mégis a színészi pályát választja élethivatásául.

12 meghökkentő tény Danny DeVitoról

3. Család

A színiiskolában egyik csoporttársnőjével, Rhea Perlmannal egymásba szerettek és összeházasodtak. Az idők során három gyermekük is született.

4. Filmes debütállás

Első filmszerepét 1970-ben kapta a Dreams of Glass című moziban, de a fogadtatás meglehetősen vegyes volt, és Danny DeVito – főként ennek hatására – még sokáig ingadozott a színpad és a nagy-vászon lehetőségei között.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·