FILMEZZUNK.HU
Mi ez az új koreai sorozat, amely a Netflix valaha volt legnézettebb tartalma lehet?

Ez nem vicc! Kiskorúak az életükkel fizetnek, mert megnézték a Nyerd meg az életed című koreai sorozatot

1263

Ez nem vicc! Kiskorúak az életükkel fizetnek, mert megnézték a Nyerd meg az életed című koreai sorozatot

Vannak olyan filmek, mint a Kör, melyben adott egy videokazetta, amin rémálomszerű képek vannak és miután megnézed csörög a telefon, és valaki azt mondja, hogy hét nap múlva meghalsz. Vagy a Halálod appja, ami egy olyan applikáció, ami előre meg tudja mondani, mikor fogunk meghalni. Szerencsére ezeket a filmeket ha megnézzük, a valóságban nem halunk bele.

Mi ez az új koreai sorozat, amely a Netflix valaha volt legnézettebb tartalma lehet?

De van úgy, hogyha megnézünk egy filmet, adott esetben egy sorozatot, akkor tényleg az életünkkel kell fizetni? Sajnos van! És ez nem vicc! Az idei év legsikeresebb sorozatának kikiáltott szériája a Nyerd meg az életed (Squid Game).  A történet egy túlélőjátékról szól, melyben a játékosoknak koreai gyerekjátékokat kell játszaniuk a több milliós nyeremény reményében, azonban a vesztesek nem egyszerűen kiesnek, hanem meghalnak. A széria a Netflix 2021-ben bemutatott saját gyártású koreai televíziós sorozata.

Fontos az elején leszögezni azt az igen furcsa tényt, miszerint Észak-Koreában a legtöbb nyugati, valamint dél-koreai film és művészeti alkotás tiltólistán van. Ezeket még az országba is tilos bevinni, és akit rajtakapnak, azt nagyon súlyos büntetésnek vetik alá. A szóban forgó sorozat esetében azért is lépnek fel különösen erőteljesen a hatóságok, mert a sorozat egy olyan disztópikus világot mutat be,  amely párhuzamba állítható az észak-koreai diktatúrával.

Minden létező rekordot átadott a múltnak a Netflix új sikersorozata

És most jön az, amire eddig még nem volt példa. Halálra ítéltek egy középiskolás diákot Észak-Koreában amiatt, hogy becsempészte és terjeszteni kezdte a Squid Game nevű dél-koreai gyártású sorozatot az országban. Az elítélt kiskorú nemrég tért vissza Kínából az azzal határos  Észak-Hamgyong nevű tartományba. Eközben egy rejtett USB-adathordozón magával hozta a világszerte nagy sikert arató sorozatot. Utána ezt az egyik legjobb barátjával együtt megnézte, majd a barátaiknak is meséltek róla, és többen is megvették az anyagot a diáktól. Minderről azonban a hatóságok is fülest kaptak, majd a múlt héten legalább nyolc diákot őrizetbe vettek. A sorozatot becsempésző fiút már bíróság  elé is állították, halálos ítéletet kapott.

A bírósági döntés szerint kivégzőosztag elé kell majd állnia. A tőle vásárló diákok közül az egyik életfogytiglani szabadságvesztést kapott, további hat diákot pedig ötévnyi kényszermunkára ítéltek a sorozat  megtekintése miatt. Ezenkívül a híresztelések szerint az iskola igazgatóját, a helyi diákbizottság titkárát, valamint az egyik tanárt is kirúgták és bányába küldték kényszermunkára a történtek miatt. A többi, az intézményben tanító tanár pedig attól retteg, hogy ők is hasonló sorsra jutnak, ha egyik diákjuk belekeveredik az ügybe. Ilyesmire eddig még nem volt példa. És gondoljunk bele, hogy ez most a valóságban történik meg…

Szerző: MéziMcFly

Előzetest kapott a Netflix első melegszereplős karácsonyi filmje


Article Tags: · · ·