FILMEZZUNK.HU
Folytatást kap Matthew McConaughey ügyvédes filmje!

Folytatást kap Matthew McConaughey ügyvédes filmje!

1582

Folytatást kap Matthew McConaughey ügyvédes filmje!

A Ha ölni kell (eredeti cím: A Time to Kill) 1996-ban bemutatott amerikai filmdráma Joel Schumacher (Mindörökké Batman, Kártyavár) rendezésben. A film John Grisham azonos című regénye alapján készült, ami minden idők egyik legnagyszerűbb tárgyalásos filmje.

Ha ölni kell (A Time to Kill, 1996)

Érdekesség, hogy Joel Schumacher két filmet is leforgatott John Grisham regényeinek filmadaptációiból. 1994-ben Az ügyfélt és 1996-ban pedig a szóban forgó Ha ölni kellt. A főszereplők között olyan nagy nevek állnak, mint: Matthew McConaughey, Sandra Bullock, Samuel L. Jackson, Kevin Spacey, Donald Sutherland, Kiefer Sutherland és Ashley Judd.

A történetben a feldühödött Carl Lee (Samuel L. Jackson) a bíróságon lelövi azt a két férfit, akik megerőszakolták tízéves kislányát. A börtönbe került apa fiatal ügyvédje, Jake Brigance (Matthew McConaughey) tisztában van vele, hogy Carl Lee tettét egy korábbi eset motiválta, ahol a fehér bőrű elkövetők a bíróságról szabadon távozhattak. Jake kevés esélyt lát a győzelemre, különösen amikor kiderül, hogy az államügyész nem más, mint a minden hájjal megkent ügyész, Rufus Buckley (Kevin Spacey). Az egyre nagyobb botrányt kavaró ügyben a tehetséges egyetemista, Ellen Roark (Sandra Bullock) segítsége felbecsülhetetlennek bizonyul, Jake-nek azonban még így is szüksége van zseniális, ám alkoholista mentora, Lucien Wilbanks (Donald Sutheland) támogatására.

Most pedig az Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai színész Matthew McConaughey visszatér a Ha ölni kell folytatásának főszerepében, méghozzá nem film, hanem sorozat formájában.

Matthew McConaughey főszereplésével folytatást kap a Ha ölni kell című bírósági film

Matthewnál pezseg az élet. Tavaly adta ki Zöldlámpa című könyvét, indulni kíván Texas kormányzói posztjáért, és folyamatban van legújabb sorozata is. A szériáról eddig annyit lehet tudni, hogy a készülő szezon főszereplője ugyanaz a Jake Brigance lesz, aki a Ha ölni kellben (első regényében) még kezdő ügyvéd volt. Őt játszotta Matthew. A regény jogait az HBO szerezte meg, hogy egy 10 részes minisorozatot forgassanak belőle, és a színész örömmel mondott ismét igent arra, hogy újból ő játssza el a főszerepet.

A történetben Brigance egy 16 éves, magának való fiút véd, akit egy képviselő meggyilkolásával vádolnak. Sokan a tárgyalás gyors lezavarását követelik és halálbüntetést kívánnak a srácnak, ám Brigance felfedezi, hogy nem olyan egyszerű az ügy, mint amilyennek látszik. John Grisham regényének folytatásából 10 részes minisorozatot terveznek készíteni, amit az HBO fog bemutatni.

Szerző: MéziMcFly

Matthew McConaughey visszautasította minden idők egyik legikonikusabb filmszerepét


Article Tags: · · · ·