FILMEZZUNK.HU
Újabb botrány - A Netflix milliókat követel Kevin Spacey-től, a bíróság jogerősen döntött a színész ellen

Újabb botrány – A Netflix milliókat követel Kevin Spacey-től, a bíróság jogerősen döntött a színész ellen

1136

Újabb botrány – A Netflix milliókat követel Kevin Spacey-től, a bíróság jogerősen döntött a színész ellen

Kevin Spacey még mindig nem lélegezhet fel. Tovább folytatódik az évek óta tartó szexuális botrány. Korábbi cikkeinkben beszámoltunk Nektek arról, hogy Kevin ellen több szexuális visszaélés is történt, illetve bírósági perek tették tönkre a színész karrierjét. Ez azt eredményezte, hogy a kétszeres Oscar-díjas színészt már nem látják szívesen a filmiparban. Legutóbbi filmje a 2018-as Milliárdos fiúk klubja volt és az addig hatalmas sikernek örvendő Kártyavár sorozatból is kiírták. A szériát forgalmazó Netflix  azzal indokolta a döntést, hogy Spacey színészként és producerként egyaránt megsértette a szerződésében meghatározott szakmai magatartás követelményeit.

Újabb botrány - A Netflix milliókat követel Kevin Spacey-től, a bíróság jogerősen döntött a színész ellen

Azóta nagy volt a csend a bukott színész háza táján. A vádak alól ugyan felmentették, de úgy tűnik, hogy komolyan senki nem akar foglalkozni a színésszel. Kevinnek öt évvel a zaklatási botrányának kirobbanása után újabb csatát kell megvívnia. Ezúttal a Netflix perelte be kártérítést követelve tőle, aminek az lett az eredménye, hogy az ítélet a Netflix javára döntött. Spacey-nek így tízmilliókat kell fizetnie a film- és sorozatgyártó cégnek. 2016 volt az az év, amikor Kevinnek derékba tört a karrierje. Akkoriban volt felkapott az a hír, miszerint korábban leitatott egy 18 éves fiút egy massachusettsi bárban, majd fogdosni kezdte. Ezt követően lavinaként csúszott le a színész, miután többen is felléptek Spacey ellen,többek között egy újságíró, aki azzal vádolta, hogy a fiát zaklatta, majd egy masszőr is kitálalt a színészről.

Ezután a Netflixből való kirúgás után a cégnek hatalmas vesztesége lett, ezért döntöttek végül úgy, kártérítést követelnek a színésztől. Perre mentek, majd a bíróság jóváhagyta a kérést és jogerősen több mint 30 millió dollárt szabtak ki Kevin Spaceyre. Az ítélet több mint három évig tartó pereskedés és nyolcnapos meghallgatás után született meg. A stúdió a per során tételesen felsorolta, milyen károkat okozott nekik a színész botránya. Eszerint le kellett állítani a sorozat hatodik évadának gyártását Spacey lemondása után. Távozásával pedig teljesen át kellett írni a forgatókönyvet és az eredetileg betervezett 13 epizódot 8-ra kellett csökkenteniük, hogy határidőn belül elkészülhessen a sorozat. Ez a bírósági dokumentum szerint több tízmilliós veszteséghez vezetett. A hollywoodi sztár ügyvédei minden követ megmozgattak, hogy megvédjék Spacey-t de mindhiába, ugyanis az ügyészség hétfőn véglegesítette ítéletét.

Szerző: MéziMcFly

Előzetest kapott a Netflix első melegszereplős karácsonyi filmje


Article Tags: · ·