FILMEZZUNK.HU
Bruce Willis főszereplésével jöhet a Die Hard 6!

Szomorú fordulat: a Bruce Willis főszereplésével tervezett Die Hard 6 mégsem készül el

1306

Szomorú fordulat: a Bruce Willis főszereplésével tervezett Die Hard 6 mégsem készül el

A 2013-as Drágább, mint az életed után elkezdték fejleszteni a Die Hard-franchise következő, hatodik részét, melyről az évek során kiderült, hogy folytatás és előzményfilm lenne egyben. Az először Year One, később McClane cím alatt futó projekt forgatókönyvét Chad és Carey Hayesszel (Démonok között 1-2.) íratta át a Fox stúdió három évvel ezelőtt, azonban a film sehogy sem akart túljutni a fejlesztési fázison. Úgy tűnik, már nem is fog, Lorenzo di Bonaventura producer ugyanis arról számolt be, hogy miután a Disney 2019-ben felvásárolta a Foxot, elkaszálták a filmet.

“Ja, hát nem. Nem lesz belőle semmi”

– mondta di Bonaventura a Polygonnak egy sajtóeseményen. A producer azt is elmondta, hogy a McClane cselekményének az ötlete még azelőtt elkezdett formálódni, hogy szó lett volna arról, hogy egy Die Hard-film lesz.

“Ami érdekes lett volna az ötletünkben, hogy találkozhattunk volna a fiatal John McClane-nel, de Bruce Willis is benne lett volna. Szóval ebből a szempontból nagyon érdekes volt. Mindkét verziójával találkozhattunk volna. Egy kicsit úgy, mint A keresztapa 2-ben.”

Az előzmény/folytatást a 2007-es negyedik rész rendezője, Len Wiseman dirigálta volna, és ez lett volna a franchise első darabja, melynek eredeti címéből hiányzik a Die Hard kifejezés. A film két idősíkban játszódott volna: az 1970-es években a még zöldfülű rendőrnek számító John McClane mellett a már jóval 60 felett járó zsaru is feltűnt volna Bruce Willis megformálásában, nagyjából fele-fele arányban osztozva a játékidőn. Úgy tűnik, a Disney fejeseit nem győzte meg A keresztapa folytatását idéző ötlet, és di Bonaventura sem tudja, hogy a stúdiónak milyen tervei vannak a franchise-zal. Így kérdéses, hogy Bruce Willisnek lesz-e újra lehetősége mozifilmben megformálni legikonikusabb karakterét, akit legutóbb egy tavalyi reklámfilmben játszott el, amit a fenti videóban ti is megnézhettek.

Matt LeBlanc azért vonult vissza egy időre a filmezéstől, mert a súlyos beteg kislányát ápolta

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·