FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film, ami könyv alapján készült

A 10 legjobb film, ami könyv alapján készült

12178

5. A James Bond franchise

Regényeket lehetne írni arról, mennyit változott a James Bond sorozat az évek során, és attól tartunk, a filmek nem is kerülhettek távolabb Ian Fleming eredeti elképzeléseitől. De az Őfelsége titkosszolgálatában, A magányos ügynök, vagy a Casino Royale után, amik valamivel hűbbek maradtak a nyomtatott változatokhoz, nem meglepő, hogy Bond ennyi idő után is hatalmas erővel bír.

Minden idők 5 legjobb James Bond mozija

Halj meg máskor (Die Another Day, 2002)

4. A Gyűrűk Ura-franchise

Mindenki tudta, hogy A Gyűrűk Ura fel fog kerülni a listára. Tolkien mesterművének látványos megjelenítését napjainkban is épp akkora tiszteletnek örvend, mint amikor a közönség először láthatta az alkotást.

A Gyűrűk Ura-franchise

3. A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

Az 1940-es évek végén Andy Dufresne (Tim Robbins) bankárt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik kettős gyilkosságért. A férfi ugyan ártatlan, ám az ítélet értelmében be kell vonulnia a Shawshank bötrön rabjai közé. Ezzel gyökeresen megváltozik Andy élete, lassan válik az elítéltek körében megbecsültté, a fegyőrök adótanácsadóvá és a börtön vezéregyéniségévé.

10 film, mely érthetetlen okokból nem kapott Oscart

A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

2. Szellemes karácsony (Scrooged, 1988)

Cross, az IBC tévétársaság rideg szívű elnöke számára a siker és a pénz a legfontosabb. Beosztottjai rettegik, a konkurencia csodálja. Az érzelmekre nemigen pazarol energiát, a karácsonyt érzelgős felhajtásnak tartja és az ünnepi programba bőven beszerkeszt vért, erőszakot és terroristákat. Ám az adás előtt három szellem jelenik meg nála, hogy szembesítse múltjával és jövőjével.

Szellemes karácsony (Scrooged, 1988)

1. Harry Potter-franchise

A J.K. Rowling alkotta világ a britek szemében a legjobbak legjobbja lett, és a mozifilm-sorozat néhány drasztikus újragondolás ellenére is mindenek felett áll. Bár nem mindig maradtak hűek a regények minden betűjéhez, az esetek legnagyobb részében sikeresen közvetítették Rowling szavainak varázsát.

Harry Potter-franchise

Minden idők 10 legtöbb bevételét hozó mozifilmje

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Cikk forrása)

//milos//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · ·