FILMEZZUNK.HU
A 10 legjobb film, ami könyv alapján készült

A 10 legjobb film, ami könyv alapján készült

12168

A 10 legjobb film, ami könyv alapján készült

Nagy-Britannia lakosságának véleménye alapján most összeállítottak egy tíz filmből álló listát a képernyős alkotásokból, amelyek legalább annyira voltak jók, mint az alapul szolgáló könyvek. Kétezer brit vett részt az Independent felmérésében, aminek eredményei alapján a legtöbb szavazatot kapott projekt 32%-al vezeti a felhozatalt. Szóval akkor lássuk, hogy a britek szerint, melyik az a 10 legjobb film, amely könyv alapján készült.

Szerintetek melyik a legjobb film, ami egy könyv alapján született meg? Válaszokat hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben várjuk!

10. Forrest Gump (1994)

Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál“, állítja a film főhőse, Forrest (Tom Hanks), amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az IQ-ja alacsonyabb az átlagosnál, Forrest varázslatos életet él: egyetemen tanul, harcol a vietnami háborúban, megfordul az amerikai elnöknél, megfejti a Watergate-ügyet, oda-vissza átfutja az Államokat, míg végül befektető lesz az Apple-nél. A sors olyan olyan jelentős személyiségekkel hozza össze, mint Elvis Presley, J.F. Kennedy vagy Richard Nixon. Vajon a jámbor, butuska fiú békére lelhet fiatalkori szerelme, Jenny (Robin Wright) karjaiban?

Forrest Gump (1994)

9. Hobbit-trilógia

Míg a filmtrilógia a gyengébb része a J.R.R. Tolkien tollából származó két sagának, Peter Jackson projektjei a képernyőre is átvittek némi varázslatot a könyv oldalairól. Ha úgy teszünk, mintha a Smaug pusztasága meg sem történt volna, az eredményt tulajdonképpen egész korrektnek látjuk.

Hobbit

8. Charlie és a csokigyár (Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971)

Az egész világ meglepődik, amikor a híres csokigyáros, Willy Wonka (Gene Wilder) sok éves rejtegetés után kihirdeti: öt szerencsés kiválasztott körülnézhet a gyárában, meglesheti híres csokoládéinak titkát, és mindezek tetejébe élete végéig ingyenes ellátást kap a Wonka termékekből. Senki sem szeretné jobban ezt a díjat, mint az ifjú Charlie (Peter Ostrum), de a családja túl szegény ahhoz, hogy a drága Wonka csokikból vásároljon, márpedig így semmi esélye, hogy egyhez hozzájusson abból az öt csokiba rejtett aranytallérból, mely a belépést jelentené. Ám a mozi világában éppen az a csodálatos, hogy minden megtörténhet…

Charlie és a csokigyár (Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971)

7. Halálsoron (The Green Mile, 1999)

Louisiana a negyvenes években. Egy halálraítélteket fogva tartó börtönben, ahol a szelíd természetű Paul Edgecomb (Tom Hanks) főfegyőr beosztottjai viszonylag jó hangulatban vigyáznak az elítéltekre. Fegyőrök és elítéltek kölcsönösen tisztelik egymást. Egy Percy (Doug Hutchison) nevű szadista őr ugyan kilóg a sorból, de egy rágcsálónak köszönhetően újra helyreáll az őrök és elítéltek nyugalma – egerek és emberek közt nem lehet nézeteltérés.

Filmajánló – A hétvége 12 legjobb filmje!

6. A Bourne-franchise

Bárki, aki olvasta Robert Ludlum eredeti regénysorozatát, ami az 1980-as A Bourne-rejtéllyel startolt, megerősítheti, hogy az adaptációk a címen kívül nem sokat örököltek a könyvektől. De úgy tűnik, ennek ellenére a filmbeli Jason Bourne is eleget bizonyított ahhoz, hogy a brit közönség az egyik legjobbnak tartsa.

Hétvégi bevételi lista, USA – Jason Bourne hozta a kötelezőt

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · ·