FILMEZZUNK.HU
A sarkok lakberendezési szempontból kihasználásra várnak (x)

A sarkok lakberendezési szempontból kihasználásra várnak (x)

716

A sarkok lakberendezési szempontból kihasználásra várnak (x)

Hogy melyek azok a lakásrészek, amik sokszor méltatlanul el vannak hanyagolva? A sarkok, igen! Pedig azon túl, hogy sokféle módon kihasználható az általuk kínált hely, még helytakarékossági tekintetben is sokat adhatnak hozzá a helyiség berendezéséhez és természetesen hangulatához. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy kizárólag kis alapterületű szobák esetén célszerű foglalkozni ezzel a témával, ugyanis bárki találhat megfelelő méretű bútort, aminek a segítségével villámgyorsan belakhatóak a terek.

Mivel aknázhatóak ki a leginkább hatékonyan a sarkokban rejlő pozitívumok?

sarok ülőgarnitúra tökéletes választás! Látványos, stílusos, ami pedig a paramétereit illeti, nos, azok teljes egészében az egyéni elvárásokhoz igazíthatóak. Tehát akkor hogyan is érdemes nekiállni a keresgélésnek?

Először is azzal mindenképpen ildomos tisztában lenni már a kezdetek kezdetén, hogy milliméterre pontosan mekkora hely áll rendelkezésre. Van, akinek ezen a ponton bejön a helytakarékosság, mint cél, nyilván ekkor az alapvetően kisebb modellek azok, amik optimálisak. Viszont ha a méret nem lényeg, mert bőven van rendelkezésre álló hely, akkor akár a nagyobb típusok is szóba jöhetnek. Mindenesetre egyfajta viszonyítási alapként szolgálhatnak a mért adatok, azaz érdemes egy kis időt eltölteni a szabócenti társaságában.

Aztán, ha ez megvan, és a szerencseszámok sorban állnak a felhasználásra, akkor jöhetnek az egyéni célok. A jövőben gyanítható, hogy az ülőfelület alvásra is szolgál majd? Elképzelhető, hogy a vendégek, sőt a családtagok rajta pihennek meg? Vagy kizárólag egy időszakosan használt bútordarabbá lép elő, ami ugyan kényelmes, arról nem is beszélve, hogy szép, viszont ennél többre nem hivatott? Nem mindegy ugyanis, hogy milyen fokú funkcionalitást kell képviselnie a kiszemelt variációnak. Az ágyneműtartó például szükséges jellemző? A memóriahab a megfelelőbb, vagy a rugós kialakítás? Ezekben a kérdésekben ténylegesen kizárólag a komforttal összefüggő elképzelések dönthetnek.

Mi újság a látvánnyal?

Kihagyhatatlan szempont az esztétikum. Milyen szín a befutó? Bézs, barna, szürke? Esetleg más? Éljen a színesség, éljenek a minták vagy inkább mindenkor előre a visszafogottsággal, az egyszínűség kínálta harmóniával? Bármelyik megvalósítható! A lényeg, hogy a sarok ülőgarnitúra passzoljon ahhoz a stílushoz, ahhoz a szín- és formavilághoz, amit aktuálisan a tér megtestesít. Persze ha a bútor előbb érkezik meg a helyiségbe, mint ahogy az egyéb textíliák és berendezések sorsa eldőlne, akkor simán előfordulhat, hogy ez a bútordarab válik uralkodóvá, tehát az általa megtestesített külső stílusjegyek lesznek a mérvadóak a többi lakberendezési álom megvalósításánál.

Ha minden feltétel adott, akkor következhet a legizgalmasabb rész: a releváns találatok közötti válogatás. A kedvező árak borítékolhatóak, ahogy a gördülékeny kiszállítás sem ütközhet akadályokba. Úgyhogy, ha végül minden részlet a helyére került, akkor nincs más hátra, mint előre: irány a vásárlás és az örömteli egymásra rátalálás!


Article Tags: ·