FILMEZZUNK.HU
Itt az első előzetes a 2018-as thaiföldi barlangi mentőakciót feldolgozó filmhez

Itt az első előzetes a 2018-as thaiföldi barlangi mentőakciót feldolgozó filmhez

567

Itt az első előzetes a 2018-as thaiföldi barlangi mentőakciót feldolgozó filmhez

2018-ban, négy évvel ezelőtt egy élet által írt, filmbe illő dráma tartotta lázban a világot: a thaiföldi Csiangraj tartományban található Tham Luang-barlang rabjává vált egy 12 diákból és egy felnőttből álló turistacsoport, akiknek mentésében brit búvárok is részt vettek. Ezt a mentőakciót dolgozza fel Ron Howard Thirteen Lives (Tizenhárom élet) című thrillerje, amelynek első előzetesét alább megtekinthetitek.

A Tham Luang-barlangi mentőakció 2018. június 23. és július 10. között zajlott. Főszereplői egy fiatal focicsapat és ennek edzője voltak, akik az akkori heves esőzések miatt rekedtek a részlegesen elárasztott, így rendkívül nehezen megközelíthető barlangban. Aggasztó volt kezdetben, hogy több mint egy hétig nem tudták felvenni velük a kapcsolatot, ám szerencsére 2018. július 2-án brit búvárok szűk járatokon és a zavaros vízen átjutva megtalálták a csoportot. Nagy dilemmát jelentett, hogy gyorstalpalóban megismertessék-e a bent rekedtekkel a búvárkodás alapjait, vagy várjanak akár hónapokat, míg a monszun elmúlik, a víz pedig visszahúzódik. Ha nem ismeritek a sztorit és szeretnétek meglepődni, amikor megtekintitek a Thirteen Lives-t, akkor semmiképp se olvassatok utána, mi történt végül a mentőkkel és a kimentésre várókkal!

A Thirteen Lives limitált moziforgalmazást kap július 29-én, majd augusztus 5-én debütál az Amazon Prime Videón. A filmet Ron Howard (Solo: Egy Star Wars-történet) rendezte, a forgatókönyvet William Nicholson (Everest) írta, a főbb szerepeket pedig Viggo Mortensen, Colin Farrell és Joel Edgerton játsszák.

Háborog az internet népe – Óriási a felzúdulás az új Jane Austen film előzetese láttán

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · · · · ·