FILMEZZUNK.HU
Az LMBTQ karakterei miatt több jelentős piactól is eleshet a Thor 4

Az LMBTQ karakterei miatt több jelentős piactól is eleshet a Thor 4

2360

Az LMBTQ karakterei miatt több jelentős piactól is eleshet a Thor 4

Végre a mozikba került a Thor: Szerelem és mennydörgés, ami a jelek szerint egy újabb nagy sikertörténet lehet a Disney történelemkönyvében. Már a nyitó hétvégén átlépték a 300 millió dollárt a bevételek. Ugyanakkor több jelentős piactól is eleshet a film, ugyanis néhány jelenet miatt kitilthatják onnan.

A Thor 4. részében előtérbe kerül Tessa Thompson karakterének biszexualitása

A Thor: Szerelem és mennydörgés a Marvel moziverzum egyik olyan filmje, amely a korábbiaknál sokkal nyíltabban foglalkozik az LMBTQ karakterekkel. Konkrétan két szereplő is érintett, ugyanis Valkyrie biszexuális, míg Khorg meleg. Erre több egyértelmű utalás is van a filmben, Korg például összejön egy Dwayne nevű férfival.

Ez az, ami miatt számos országban tiltólistára kerülhet a film, ráadásul ezek között ott van Kína is, amely az egyik legnagyobb piacnak számít. De betilthatják a filmet a Közel-Keleten, Malajziában és Indonéziában is. Hasonló történt nemrégiben a Lightyearel is egyetlen melegcsókot tartalmazó jelenet miatt. A Pixar animációs filmje jelenleg tizennégy országban nem kerülhetett a mozikba emiatt. A Thor: Szerelem és mennydörgés egyébként azzal együtt, hogy hatalmas sikernek tűnik, a kritikusokat és a rajongókat is megosztja. Sokan vannak, akik élvezik a Taika Waititi által rendezett film könnyedségét és humorát, mások már talán picit túlzónak is érzik.

Ugyanígy vannak az LMBTQ-tartalom megítélésével is. Míg lebeg Damoklesz kardja a film felett, hogy elesik-e bizonyos piacoktól a Valkyrie-t és Khorgot érintő jelenetek miatt, addig sok rajongó szerint nagyobb a dolog füstje mint a lángja. Vagyis többet beszélnek róla mint amennyire hangsúlyosan ténylegesen jelen van a filmben. Ezt nem segíti az sem, hogy a Thor: Ragnarök után állítólag ebből a moziból is kivágtak egy igen fontos jelenetet, amely Valkyrie biszexualitását hangsúlyozta volna.

Emma Watson csak akkor vesz részt bármilyen további Harry Potter produkcióban, ha J. K. Rowling nem

(Via mafab.hu)


Article Tags: · · ·