FILMEZZUNK.HU
Minden idők 10 legjobb tengeralattjárós filmje

Minden idők 10 legjobb tengeralattjárós filmje

62620

3. Atomcsapda (K-19: The Widowmaker, 2002)

A film nem a háborúról szól, hanem arról, hogy micsoda bátorság kell ahhoz, hogy ne legyen háború. A megtörtént eset ihlette film Vostrikov kapitány (Harrison Ford) hősiességét követi nyomon, akit a hidegháború csúcsán a nukleáris rakétát hordozó tengeralattjáró, a K-19 parancsnokává neveznek ki, az eredeti parancsnok Mihail Polenin kapitány (Liam Neeson) helyére. Vostrikov azt a feladatot kapja, hogy villámgyorsan indítsa el első útjára a rosszul előkészített, nem megfelelően felszerelt tengeralattjárót – s nem számít, hogy milyen áron.

Atomcsapda (K-19: The Widowmaker, 2002)

2. U-571 (2000)

1942 áprilisában Hitler hadba állítja tengeralattjáróit az Egyesült Államok ellen. A legtöbb amerikai nem is sejti, hogy a szövetségesek mekkora veszteségeket szenvednek el végig a Keleti Parton. Az amerikai haditengerészet ugyanis képtelen feltörni a németek rádiós kódjait, szinte vakon küzdenek támadásaik ellen. Megszületik hát egy titkos bevetés terve: útnak indítanak egy tengeralattjárót, hogy német felségjel alatt foglaljon el egy sérült német tengeralattjárót, az U-571-et, és szerezze meg a kódok feltöréséhez szükséges dekódert.

U-571 (2000)

1. Az utolsó esély (Crimson Tide, 1995)

Orosz militánsok elfoglalnak egy nukleáris támaszpontot, és támadásra készülnek. A USS Alabamának, egy orosz vizeken tartózkodó amerikai tengeralattjárónak lehetősége van semlegesíteni őket, ám ha megteszik, azzal nemzetközi konfliktust robbantanak ki. A harc ezúttal Frank Ransey kapitány és első tisztje, Ron Hunter hadnagy között tör ki a világ sorsáért.

Az utolsó esély (1995)

Tudta? Szinte vakon forgatta filmjeit Bud Spencer

A lista saját véleményen alapszik! Ha nincs közte a Te kedvenc tengeralattjárós produkciód, kérlek írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy ki tudjuk egészíteni összeállításunkat.

(Történetek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·