FILMEZZUNK.HU
Parádés szereposztással érkezik a Medieval, amelynek már az előzetese is brutálisra sikerült

Parádés szereposztással érkezik a Medieval, amelynek már az előzetese is brutálisra sikerült

2443

Parádés szereposztással érkezik a Medieval, amelynek már az előzetese is brutálisra sikerült

Brutális középkori akciófilmet ígér a Medieval előzetese! Parádés szereposztással érkezik a Medieval, amelynek már az előzetese is brutálisra sikerült. Az angol nyelven forgatott középkori eposz nemzetközi színészgárdát kapott, élén a Börtönvonat Yumába és a Túlélő sztárjával, Ben Fosterrel. Ez azonban csupán a jéghegy csúcsa, hiszen a további főszerepekben nem kisebb nevek érkeznek, mint Michael Caine, Matthew Goode, Til Schweiger, William Moseley, Karel Roden, Ondřej Vetchý és Sophie Lowe.

Petr Jákl Jr. rendező már 2013 óta dolgozik a produkció előkészületein, a Medieval történetének középpontjában az a Jan Žižka hadvezér áll, aki a grünwaldi csatában legyőzte a Német Lovagrend seregeit. Žižka Csehországban a mai napig nemzeti hősnek számít, akiről számos utcát és teret neveztek el. Jákl egy korábbi interjúban szívügyének nevezte a projektet, a forgatás 2018-ban pedig mindössze négy hónapon keresztül tartott. A munkálatok tényleges befejezését viszont a speciális effektek körüli tennivalók és a koronavírus-járvány hátráltatta.

A rendező kétségtelenül egy hiánypótló alkotást szeretett volna készíteni ezzel a filmmel. A cselekmény a 14. század végén kezdődik, amikor IV. Vencel (Karel Roden) egyszerre Csehország királya és német-római császár, gyenge uralkodása viszont a birodalom széthullását fenyegeti. A Medieval szeptemberben debütál a mozikban, a hazai bemutatóról egyelőre nincsenek bővebb hivatalos információk.

Michael Caine és felesége már több, mint 50 éve elválaszthatatlanok egymástól

(via mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · ·