FILMEZZUNK.HU
15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

30556

11. A filmért Tom Hanks nem kapott fix fizetést, hanem megegyeztek a bevételek bizonyos százalékában, amivel végül is elég jól járt: 40 millió dollárt hozott neki a film.

12. “Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.” Ezeket a mondatokat a filmtörténet negyvenedik leghíresebb idézetének választották az Amerikai Filmintézet százas listáján.

13. Miután Tom Hanks kezébe vette a film forgatókönyvét, másfél óra olvasás után igent mondott a felkérésre. Egyedüli feltétele az volt csupán, hogy a történelmi események a valós kronológiát kövessék. Ezenkívül Forrest Gump déli kiejtésén is finomítani szeretett volna, ám a rendező, Robert Zemeckis meggyőzte őt az akcentus fontosságáról, melyet a film alapjául szolgáló könyv is kihangsúlyoz. A kiejtést végül a fiatal Forrestet alakító Michael Conner Humphreystől vette át.

15 dolog, amit nem gondoltál volna a Forrest Gump című filmről

14. A regény megfilmesítési jogait eredetileg a Warner Bros. birtokolta, majd 1988-ban elcserélte azt az Tűzparancs-ra (1996). Úgy gondolták, hogy az Esőember (1988) után nem tudnának profitálni egy ilyen típusú történetből.

15. A jelenetben, ahol Forrest az iskolabuszon találkozik szerelmével, Jennyvel, a leány előtt nem más ül, mint Tom Hanks lánya, Elizabeth Hanks.

Így néznének ki a sztárok, ha nem a plasztika, hanem a természetes öregedés mellett döntenének

(Forrás: mafab.hu)

//milos//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · ·