FILMEZZUNK.HU
A 6 legjobb film Antonio Banderas szereplésével

A 6 legjobb film Antonio Banderas szereplésével

986

A 6 legjobb film Antonio Banderas szereplésével

Antonio Banderas, aki egyformán sikeres karriert futott be Spanyolországban és Hollywoodban, azon kevés spanyol színész egyike, aki lenyűgöző és választékos előadásportfólióval rendelkezik. A karakterszerepek és a tévéfilmek szerény kezdetei, a mozilegendával Pedro Almodóvarral folytatott több évtizedes együttműködés és az amerikai filmek széles körű elismerése között Banderas újra és újra bebizonyította, hogy sokoldalú előadó.  Énekel, táncol, szinkronizál, saját egyedi stílust képvisel a vígjátékokba, thrillerekbe és az akciódús filmekben is.

A 6 legjobb film Antonio Banderas szereplésével

Most pedig nézzünk egy válogatást, amelyben Banderas bizonyítja megingathatatlan jelenlétét a képernyőn

1. Volt egyszer egy Mexikó

A film a modern kor egyik legnépszerűbb westernje, Robert Rodriguez rendezésével. Antonio Banderas El Mariachi szerepét játssza el, akit a CIA toboroz, hogy segítsen megakadályozni a mexikói elnök meggyilkolását.  A filmben Salma Hayek, Johnny Depp, Willem Dafoe is szerepet játszanak.

2. A bőr, amelyben élek

Miután szeretett felesége szörnyen megégett egy autóbalesetben, Dr. Robert Ledgard (Antonio Banderas), egy képzett plasztikai sebész olyan új bőrt próbál kifejleszteni, amely megmentheti az extrém égési sérülések áldozatainak életét.  Végül 12 év után Ledgard olyan bőrt hozott létre, amely védi a testet, de még mindig érzékeny az érintésre. Ledgard hűséges házvezetőnője (Marisa Paredes) segítségével teszteli alkotását Verán (Elena Anaya), akit akarata ellenére tartanak fogva az orvosi kastélyban.

3. Vezet a ritmus

Antonio Banderas a nemzetközileg is elismert társastáncos, Pierre Dulane szerepét tölti be a Vezet a ritmus című energikus és megindító táncos filmben.  Amikor Dulane jelentkezik, hogy táncot tanítson a New York-i állami iskolarendszerben, háttere először ütközik tanítványai ízlésével, de közösen egy teljesen új táncstílust hoznak létre.

4. Zorro legendája

Martin Campbell Zorro legendája az egyik legkedveltebb akció-/kalandfilm, amelyben Banderas zseniálisan alakítja Alejandro de la Vegát és veszélyes kalandjait, miközben megpróbálja egyensúlyba hozni a családja és a kaliforniai emberek iránti kötelességeit.  A film rendkívül vicces, eredeti és ötletes.

5. A biztonsági őr

Antonio Banderas Eddie Deacon, a poszttraumás stressz-zavarban szenvedő háborús hős, aki egy bevásárlóközpontban éjszakai biztonsági őrként dolgozik, hogy talpra álljon.  A dolgok mindaddig eseménytelenül zajlanak, amíg egy brutális, kegyetlen motoros banda és pszichotikus vezetőjük (Ben Kingsley) be nem kerget egy ártatlan lányt a bevásárlóközpontba, hogy megkíséreljék megölni, és megakadályozni, hogy tanúskodjon ellenük a bíróságon.  Eddie és fegyvertelen őreiből álló csapata az egyetlen reménye a túlélésre ebben a feszült, eseménydús krimi filmben.

6. Néma bosszú

Felesége és gyermeke meggyilkolása nyomán egy korábban sikeres ügyvéd akinek fő fegyvere az ékesszólás, némasági fogadalmat tesz, és bosszúállásra képzi ki magát.


Article Tags: · · · · · · ·