FILMEZZUNK.HU
A legjobb romantikus filmek

15 legromantikusabb film, amit mindenképpen látnod kell

3628

5. Fogadom /The Vow, 2012/

Paige (Rachel McAdams) és Leo (Channing Tatum) alighogy összeházasodtak, már is egy szörnyű tragédia áll boldogságuk útjába. A havas úton autóbalesetet szenvednek, amelynek következtében Paige kómába kerül. Szerencsére sikerül felkelnie a kómából, de a nő nem emlékszik az elmúlt néhány évre, így arra sem, hogy elvált, és hogy újra férjhez ment. Leónak kitartónak kell lennie, ha szeretné visszaszerezni a nőt. Paige mindeközben arra sem emlékszik, hogy miért vált el Jeremytől (Scott Speedman).

Channing Tatum - Fogadom /Vow, 2012/

4. Kaliforniai álom /La la land, 2016/

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén. A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért…

Critics’ Choice Awards - 2016 legjobb filmjei a kritikusok szerint

3. Hamupipőke /Cinderella, 2015/

A klasszikus romantikus történet élőszereplős feldolgozása egy árva lányról, aki miután elveszti anyját mostohaszülőkhöz kerül. A házban a lánynak kell elvégeznie minden házimunkát, új nővérei pedig kegyetlenül bánnak vele. Mindeközben a király bált szervez, amire az összes hajadon lányt meghívja, hogy rátaláljon az igazira.

Hamupipőke /Cinderella, 2015/

2. Római vakáció /Roman Holiday, 1953/

A fiatal és gyönyörű hercegnő, Anne éppen vakációját tölti Európában. Nem sok kedve van azonban az állandó közszerepléshez, és a sok formalitáshoz, így útjának egy pontján, Rómában, inkább úgy dönt, egy időre elszökik és inkognitóban, a maga kedvére fogja élvezni az európai nagyváros szépségeit. Ekkor akad össze az amerikai újságíróval, Joe Bradley-vel, aki a nagy sztori reményében úgy dönt, egy napot együtt tölt az ifjú trónörökössel.

Római vakáció (Roman Holiday, 1953)

1. Szerelmünk lapjai /The Notebook, 2004/

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) első látásra megkedvelték egymást, és a kezdeti rokonszenvből romantikus szerelem alakult ki. Noah csóró munkásgyerek, Allie gazdag felsőosztálybeli értelmiségi lány. Szerelmüket Allie szülei nem nézik jó szemmel, anyja szerint ugyanis a lány sokkal jobbat érdemel, és mindent elkövet, hogy szétválassza őket. Évekkel később Allie és Noah ismét összetalálkozik, és szenvedélyük is fellángol. Allie-nek döntenie kell, hogy kinek vagy minek akar megfelelni. De vajon miért olyan különleges ez a történet, és miért kell ezt minden nap elmondani?

12 érdekesség, amit nem hittél volna a Szerelmünk lapjai című filmről - Ryan Gosling

Ritkán látott képek a fiatal Terence Hillről és Bud Spencerről

(Romantikus filmek történeteinek forrása: Mafab.hu)

//Noncsi//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·