FILMEZZUNK.HU
Döbbenetes siker "A Kiválasztott" című bibliai sorozat - már több, mint 250 millióan látták

Döbbenetes siker “A Kiválasztott” című bibliai sorozat – már közel 450 millióan látták

4924

Döbbenetes siker “A Kiválasztott” című bibliai sorozat – már közel 450 millióan látták

A világ legnagyobb mértékben adományokból finanszírozott sorozata Jézusról szól. Közel 450 millióan nézték meg a sorozat epizódjait a világ mind a hét kontinensén. Kilenc nyelvre fordították le, és 50 különböző nyelvű feliratot is kapott.

A Kiválasztott című sorozatról a “The Atlantic” című hírportál kritikájában kiemelte, hogy bár cinikusan áll minden keresztény tartalomhoz, ezt a sorozatot mindenkinek látnia kell.

“Bár A Kiválasztott hűséges marad a keresztény Bibliához, a szereplőknek spekulatív módon ad egy háttértörténetet is”

– olvasható a kritikában. A sorozat rendezője és társírója, Dallas Jenkins a Fox News műsorában elmondta, hogy véleménye szerint Hollywood egyáltalán nem számított arra, hogy ennyire népszerű lesz az alkotás, sőt talán még most sem fogják fel.

“Én sem erre számítottam, de nem sokkolt a dolog, hiszen hiszek Istenben és abban, hogy Ő mindenre képes”

– mondta Jenkins, aki kiemelte, hogy azoknak, akik nem hiszik el, hogy egy keresztény filmtermék jó is lehet azt javasolja, hogy nézzék meg a sorozatot, hiszen a nézők többségét meglepte, hogy az mennyire magával ragadta őket. Hozzátette, hogy jelenleg már a sorozat harmadik évadját forgatják. Az alkotást pedig egy saját fejlesztésű applikáción keresztül ingyenesen lehet elérni, illetve csak az fizet a tartalomért, aki szeretne.

Arra a kérdésre, hogy változtathat-e azon a sorozat, hogy a legújabb kutatások szerint a fiatalok közel felét nem érdekli Isten, azt válaszolta, hogy biztos benne, hiszen hetente több ezer embertől hallják azt, hogy bár rossz élményük volt a gyülekezetben, vagy elhagyták a hitüket, nem érzik közel magukhoz Istent, mégis a sorozat hatására úgy érezték, visszavonzza őket magához a keresztény hit.

“Ez a show nem a vallásra, vagy a kulturális, nemzetközi, vallásos falakra koncentrál, hanem csak Jézusra. Mi csak megpróbáljuk hitelesen bemutatni Jézust”

– mondta a rendező, majd a Fox News kiemelte, hogy a Megváltó hétköznapjait, az emberekkel való kapcsolatát és a hozzájuk való szeretetteljes viszonyát mutatja be a sorozat.

A Kiválasztott 2. évada – Az egyedi íz most is megvan, itt-ott némi amerikanizmussal

(Via Hit Rádió)


Article Tags: · · · ·