FILMEZZUNK.HU
Elképesztő látványt ígér a több százmillióból forgatott Aranybulla vadonatúj előzetese

Elképesztő látványt ígér a több százmillióból forgatott Aranybulla vadonatúj előzetese

1545

Elképesztő látványt ígér a több százmillióból forgatott Aranybulla vadonatúj előzetese

Elkészült az Aranybulla című televíziós dokumentumsorozat legújabb előzetese. A film 40-50 évet ölel fel III. Béla halálától (1196) a muhi csatáig (1241), amelyben a filmes részletek mellett feltűnnek történészek és szakértők is. A tervek szerint ebből nemcsak egy négyrészes dramatikus sorozat jön ki, hanem egy egész estés moziverzió is.

A Kriskó László rendezte sorozatot decemberben szeretnék bemutatni, jelenleg tárgyalások folynak arról, hogy a Duna Televízióval egy időben egy kereskedelmi csatorna is leadja azt. A tervek szerint a moziban bemutatott verzió jövő tavaszra készülne el. A szereposztás szerint az idősebb II. Andrást Trill Zsolt, a fiatal királyt Veréb Tamás, Gertrúdot Törőcsik Franciska, János érseket Rátóti Zoltán alakítja. A teuton lovagok vezére Fenyő Iván, az öreg keresztes László Zsolt lesz. Az operatőr Csincsi Zoltán, a film producerei Rákay Philip, Csincsi Zoltán, Hábermann Jenő és Kriskó László.

A Kriskó László által rendezett film költségvetése egymilliárd forint fölött lesz. Tavaly januárban a Filmintézet négymillió forinttal támogatta a forgatókönyv-fejlesztési pályázatot, amelyben forgatókönyvíróként Kis-Szabó Márk és Rákay Philip szerepelt, utóbbi producerként is feltűnik a projektben. Nem sokkal később a Nemzeti Filmintézet bejelentette, hogy 600 millió forintos gyártási támogatást ad a műre.

A súlyos betegséggel küzdő Bruce Willis visszavonulása előtt még csinált egy filmet, aminek itt az előzetese!

(Via HVG.hu)


Article Tags: · · ·