FILMEZZUNK.HU
Joker (2019) - Előzetes

Megkezdődött a Joker 2 forgatása, itt az első fotó Joaquin Phoenix bohócáról

509

Megkezdődött a Joker 2 forgatása, itt az első fotó Joaquin Phoenix bohócáról

A Joker: Folie a Deux címre keresztelt folytatásról a rendező, Todd Phillips leplezte le az első fotót, mely lehet akár a film egy jelenete, de lehet, hogy csak előkészület a karakterre.

Joker (2019) - kritika

Joaquin Phoenix Oscar-díjas alakítása és a filmet követő hatalmas kereskedelmi siker egyértelművé tette, hogy a Jokert folytatni kell. De míg sok mozi esetén csak egy újabb bőrt akarnak lehúzni a projektekről, addig itt komoly gondolkodás és előkészítés következett, hogy a második felvonás ne csak egy pénzharácsoló alkotás legyen. Kérdéses volt, hogy egyáltalán elkészül-e a film, hiszen az első rész nagyon mélyre vitte a nézőt, komoly lelki határokat feszegetett és a mentális betegség igazán húsba maró bugyrait keltette életre.

Végül összeállt a kép Todd Phillips rendező fejében és a főszerepre is sikerült ismét megnyerni a zseniális Phoenix-et. És ha lehet hinni az iparági pletykáknak, a film afféle musical lesz, de valószínűleg az őrület zenés drámája, amelyben Joker szerelmét, Harley Quinn-t a Grammy- és Oscar-díjas Lady Gaga alakítja majd.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Todd Phillips (@toddphillips) által megosztott bejegyzés

Az Oscar-díjra jelölt filmrendező szombaton posztolt egy képet a 48 éves Phoenixről, aki már mint Arthur Fleck, azaz a Joker látható rajta. A félmeztelen színész egy mosdókagylón nyugtatja a fejét és a plafont nézi, miközben borbély borotválja – feltehetőleg a forgatás első napján. Teste alultápláltnak, betegesnek tűnő, pigmentfoltos, ami persze részben már a maszkmesterek munkája. Egyszerre sötét, félelemkeltő, nyomasztó a fotó, melyhez a rendező azt írta: “1. nap. A mi fiunk. #joker”.

A forgatás tehát elkezdődött, alakul a Joker: Folie á Deux. A francia eredetű alcím pedig egy orvosi kifejezést takar: „azonos vagy hasonló mentális rendellenesség, amely két vagy több egyént érint, általában egy szűk család tagjait”. A sötét pszichothriller a tervek szerint 2024. október 4-én jelenik meg majd.

Hajléktalanként élt a gyönyörű, Oscar-díjas színésznő, mielőtt befutott volna

(Via Colore.hu)


Article Tags: · · · · ·