FILMEZZUNK.HU
10 remek film, amely megkapta a legjobb film Oscar-díját

10 remek film, amely megkapta a legjobb film Oscar-díját

28421

6. Spotlight: Egy nyomozás részletei /Spotight, 2015/

A Spotlight – Egy nyomozás részletei című thrillerben a Boston Globe új főszerkesztőt kap, aki azonnal mozgósítani kezdi a lap újságíróit. Feladatul tűzi ki a firkászoknak, hogy derítsenek fel egy korábbi esetet, mely során gyermekmolesztálással vádoltak meg egy katolikus papot. Az újságíró-stáb megdöbbentő tényekre bukkan a nyomozás során, mely nem csak egész életüket, a lap jövőjét, de Boston városának gondolkodását is nagyban átformálja…

Spotlight - Egy nyomozás részletei (Spotlight, 2015)

5. 12 év rabszolgaság /12 Years a Slave, 2013/

Solomon Northup egy tisztességes és elismert New York-i hegedűművész az 1840-es évek elején. Egy nap azonban tőrbe csalják, eladják rabszolgának, és a szenvedés olyan formáit kell átélnie, melyet legrosszabb rémálmaiban sem gondolt volna. Helyzete egyre kilátástalanabbá válik, miután a könyörtelen Edwin Eppshez kerül. 12 évet tölt rabszolgaságban, és bár számtalanszor próbálták megtörni, nem adta fel a harcot. A sors végül összehozza egy kanadai áccsal, aki az utolsó reménysugár jelenti életében.

Benedict Cumberbatch 12 év rabszolgaság

4. Elfújta a szél /Gone with the Wind, 1939/

Az amerikai polgárháború idején egy georgiai ültetvényes lánya,  Scarlett O’Hara beleszeret a szomszéd birtokos fiába, Ashley azonban unokatestvérét választja helyette. Scarlett sorsát élet és halál, frigy és pusztulás kíséri, de egy ismeretlen férfi, Rhett Butler feltűnése mindent megváltoztathat.

Elfújta a szél (Gone With the Wind, 1939)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·