FILMEZZUNK.HU
Alapfilmek a boldogsághoz

10 alapfilm, mely segít megmutatni a boldogsághoz vezető utat

27162

5. Halászkirály legendája (The Fisher King, 1991)

A Halászkirály legendája című filmdrámában egy rádiós műsorvezető csupán heccből, a női nem kiirtására szólítja fel egyik betelefonálóját. Ám valaki, aki hallgatja a műsort, komolyan veszi a kijelentést és gyilkos ámokfutásba kezd, a műsorvezetőt pedig kirúgják állásából. A férfi az alkoholba menekül és az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatja. Nehezen dolgozza fel egyrészt a véletlen kijelentésből fakadó tett következményét, másrészt a szakmai sikertelenséget. Egy napon rablótámadás éri és egy hajléktalan férfi siet segítségére, aki középkori lovagnak képzeli magát.

Halászkirály legendája (The Fisher King, 1991)

6. Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey, 2014)

A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is kifinomult fogássá változnak a keze alatt, amivel vendégeit teljesen megbabonázza. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló. És ez most az egzotikus Indiából érkezik.

Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey, 2014)

7. Az élet egy csoda (Zivot je cudo, 2004)

A kilencvenes évek elején a szerb hegyi kisvasútállomás főnöke, Luka azt várja a pályakorszerűsítéstől, hogy gazdag turistákat hoz, de helyette a háború jön, s megy előbb a fia, egyenest a seregbe, majd a felesége is (egy magyar cimbalmossal). A sors kárpótolja: a katonák Luka gondjaira bíznak egy bosnyák muzulmán lányt, Sabahát, aki majd fogolycserére is alkalmas lehet. Luka és Sabah között szétfoszlik az etnikai háló, a szerelmesek végzetén aztán a béke csavar egyet.

Az élet egy csoda (Zivot je cudo, 2004)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·