FILMEZZUNK.HU
A valaha volt 20 legjobb romantikus film az IMDB szerint

A valaha volt 20 legjobb romantikus film az IMDB szerint

19146

A legjobb romantikus filmek

Kaliforniai álom? Elfújta a szél? Esetleg a Casablanca? Vajon melyek a legjobb romantikus filmek? Alábbi cikkünkben bemutatjuk röviden azt a 20 romantikus filmet, amit a világ egyik legnagyobb filmes adatbázisa, az IMDB a legjobbnak tart.

20. Gettómilliomos (2008)

Jamal Malik írástudatlan indiai utcagyerek, aki csodával határos módon megnyeri egy tévés vetélkedő fődíját, majd szerelme felkutatására indul. Közben a vetélkedőbeli szereplését illetően csalással gyanúsítják, valamint Bombay-ben sem olyan egyszerű megtalálni valakit.

Gettómilliomos /Slumdog Millionaire, 2008/

19. Kaliforniai álom (2016)

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel – ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén.

10 dolog, amit nem gondoltál volna a Kaliforniai álom című filmről

18. Házassági történet (2019)

Noah Baumbach alkotása egész biztosan ott lesz a Filmakadémia jelöltjei között. A történet egy házasság felbomlásáról, ugyanakkor a család összetartó erejéről szól olyan sztárokkal a főszerepben, mint Adam Driver, Scarlett Johansson, Ray Liotta és Alan Alda.

Házassági történet - Filmkritika (Marriage Story) 2019

17. Elfújta a szél (1939)

Scarlet O’hara Tarában, szülei birtokán nő fel. Ashley Wilkest szereti, de ő Melanie Hamiltont veszi feleségül. Scarlett ekkor gondolkodás nélkül férjhez megy szerelme testvéréhez, Charleshoz. Kitör az amerikai polgárháború, a férfiak hadba vonulnak, a hódító és vakmerő Rhett Butler elhagyja a déli államokat. Az asszonyok Atlantába mennek, ahol Melanie világra hozza gyermekét. Amikor a szövetséges csapatok ostromolják a várost, Rhett a két nőt és Melanie gyermekét vakmerő kocsizással menti ki az ostromlott városból. Charles meghalt. Scarlett és Melanie visszatérnek a szétrombolt Tarába. Scarlett – hogy a magas adót fizetni tudja -, nem riad vissza attól, hogy nővérétől a vagyonos Frank Kennedyt megszerezze. Másodszor is megözvegyül, amikor férje egy a fosztogatók elleni megtorló akció során életét veszti. Most mégis feleségül megy Rhett Butlerhoz, aki évek óta küzd szerelméért. Amikor riválisa, Melanie meghal, és Ashley végre szabad, döbben rá Scarlett, hogy Rhettet szereti, ám már túl késő…

Elfújta a szél (Gone With the Wind, 1939)

16. Mielőtt felkel a Nap (1995)

A történet egy fiúról, Jesse-ről (Ethan Hawke), és egy lányról, Celine-ről (Julie Delpy) szól, akik egy pár órás vonatút során ismerkednek meg. Kellemesen beszélgetnek, majd Jesse felajánlja Celine-nek, hogy töltsék együtt azt a pár órát Bécsben, amely a továbbutazásukig hátra van. Mindent elsöprő szerelem bontakozik ki közöttük, de lassan közeleg a hajnal, és a két fiatalnak el kell válnia.

A legjobb romantikus filmek

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·