FILMEZZUNK.HU
Ilyen látványos magyar sci-fi még nem készült - Itt a 129 első előzetese!

Ilyen látványos magyar sci-fi még nem készült – Itt a 129 első előzetese!

570

Ilyen látványos magyar sci-fi még nem készült – Itt a 129 első előzetese!

A magyar filmipar nem bővelkedik a sci-fi, azaz a tudományos-fantasztikus filmekben, az első, élőszereplős egész estés sci-fi film a modernkori kihívásokra reflektál. A 129 március 2-án kerül a mozikba.

Magát a sci-fi műfajt is nehezen határolják be, hiszen sokan összekeverik a fantasy alkotásokkal. A szakirodalom, és az igazi sci-fi rajongók azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy a tudományos-fantasztikus műfaj modern technikai-társadalmi utópiákat láttat, maradva a racionalitás talaján. A 129-ben sem láthatunk tehát sárkányokat és egyéb mesefigurákat, viszont teljesen elképzelhető jövőt vázol fel. A film egyik szálában 2063-ban járunk, repülő autók, drónok vannak mindenhol. A Medrocorp brit kutató, fejlesztő cég megfigyeli az embereket, terjeszkedik az egész világon. Biológiai és technikai fejlesztéseik a klónozásra alapulnak. A film két idősíkon fut, és érdekessége, hogy a történet szereplői összekapcsolódnak 1984 és 2063-ban. A film CGI és VFX munkáin, vagyis a számítógépes jelenetein csak magyarok dolgoztak.

A 129 egész estés mozifilm főbb szerepeiben: Kálloy-Molnár Péter, Pikali Gerda, Szabó Sípos Barnabás, Dér Zsolt, Mészáros András, Elek Ferenc, Mayer Szonja, Molnár Piroska, Csősz Boglárka, Csuja Imre, Törőcsik Franciska látható, a filmet a Romis Mozi 2018 forgalmazza. A filmet írta és rendezte: Noel Péter

A valaha volt 20 legjobb sci-fi film az IMDB szerint

(Via bdpst24.hu)


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·